THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

AGRYPNIE : Metamorphosis

AGRYPNIE : Metamorphosis

Метаморфозата е процес на изменение, преобразуване в нещо различно, много често по-красиво и пълно отпреди. Голяма част от нас преминават през такива периоди, а аз лично смятам, че те са задължителни за всеки индивид, освен ако не желае да остане в стадий „ларва“ или „какавида“ до края на живота си, предпочитание на преобладаващата част от населението. Метаморфозата е растеж, развитие, изпълване със светлина след борба в непрогледен мрак. Метаморфозата е символ на знание, смиреност, желание да бъдеш повече от обикновеното, което се вижда всеки ден на екрана, в местното кафене или на улицата. Метаморфозите са мечът на осъзнатите хора, с който биват съсечени простотията, тривиалното, мръсотията и всички задръстващи светлината в нас черни петна, сякаш изляти от канала. И те не идват без болка, без излизане от вече установените ни норми, правила, знания за света и за нас самите. Едва след такава промяна може да се доближим до „има̀го“ и до момент, в който сме в синхрон със себе си и с ядрото на света.

Може би затова и „Metamorphosis“ още с първите си акорди представлява красота в най-чиста форма.
Напасвайки се по собствения ритъм на сърцето ти, музиката в албума се слива с теб и те прави част от всеки свой риф и извисяващ се вокал, предавайки ти съобщение след съобщение, което или чуваш, или отминаваш, според нивото на менталното си развитие и перцепция.
В записа можем да чуем новия барабанист на бандата – Flo (Theotoxin,Demersus ad Nihilum) , както и да чуем гост – вокалите на наши любими изпълнители от банди като Schammasch, Negator, Thormesis и The Cold Room , като за пореден път AGRYPNIE показват своето зувково многообразие и заявяват колко мощно може да бъде разтърсена човешката душа чрез внимателно и нежно докосване на точните струни.

Епичен пролог с класически, смело можещ да се нарече кинематографски инструментал, въвеждащ в огъня на вечно променящата се и странстваща човешка душа, запленява в първите минути. Възвисяващо двуминутно парче, което съвсем спокойно би могло да бъде саундтрак към не една и две висококачествени филмови продукции.
Целият албум е изпълнен с характерните за AGRYPNIE сърцераздирателни вокали на Torsten, разпознаваеми абсолютно навсякъде, предаващи всяко послание с тонове емоционален заряд и текстове, отправящи с малко думи точните послания, които да заковат на място. Бързи барабани и пост-блек метъл китари, създаващи атмосферични и отнасящи звукови пейзажи, дебнат от почти всяка изсвирена нота, контрастирайки си или допълвайки се с емоционалната тежест на вокалите на Torsten.
Обичайната картина, обрисувана от музикантите от AGRYPNIE, като този път процесът на писане на песни ми се струва няколко идеи по-узрял и фокусиран към пост-блек метъл звученето и атмосферата. Разбира се, отново са налице и редица прогресивни елементи, продукцията е ясна и на ниво,съществува усещане за някаква магия „зад сцената“…
В „Skulptur aus Eis“ , петото и най-дълго парче от албума (малко над 11 минути), Torsten преминава през безумен епизод , ураган от емоции, като в резултат се получава едно почти катарзисно преживяване, в съчетание с вокалите на C.S.R от Schammasch, което напомня на същински пречистващ ритуал.Не бих могла да опиша тази песен с нищо друго освен „отвъдно изживяване“, завършващо с красив и нежен прилив на светлина.

„Metamorphosis“ е емоционално зареден до неузнаваемост пост-блек метъл албум, изпълнен с красиви атмосферични звукови пейзажи, силни мелодии и излизащи директно от сърцето вокали и послания, които те докосват в дълбочина от началото до самия край.
Може би най-красивата творба на бандата до момента – завладяваща, разтърсваща и истинска.

 

Любимо парче: „Skulptur aus Eis“

Оценка : 10/10 ????????????????????????????????????????

 


Име на албума : „Metamorphosis“
Изпълнител:  AGRYPNIE
Лейбъл: AOP Records
Държава : Германия
Линк за поръчка на албума: https://shop.aoprecords.de/de/
Дата на издаване : 30.07. 2021-ва година
За фенове на :  Wolves In The Throne Room, Agalloch, Ulver, Alcest, Solstafir, Fen


Съдържание на албума:

1.Wir Ertrunkenen – Prolog 02:47
2.Wir Ertrunkenen 06:33
3.Verwüstung 05:15
4.Am Ende der Welt – Teil 1 09:38
5.Skulptur aus Eis 11:08
6.Metamorphosis 05:19
7.3327 03:33
8.Melatonin 06:36
9.Untergang 05:55
10.Am Ende der Welt – Teil 2 07:54
11.Wir Ertrunkenen – Epilog 03:24

До момента налични за свободно слушане са две от песните от албума.

„Wir Ertrunkenen“:

„Verwüstung“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.