✉ crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

• FOLLOWING THE UNDERGROUND SINCE 2017 •

AGRYPNIE : Metamorphosis

AGRYPNIE : Metamorphosis

Метаморфозата е процес на изменение, преобразуване в нещо различно, много често по-красиво и пълно отпреди. Голяма част от нас преминават през такива периоди, а аз лично смятам, че те са задължителни за всеки индивид, освен ако не желае да остане в стадий “ларва” или “какавида” до края на живота си, предпочитание на преобладаващата част от населението. Метаморфозата е растеж, развитие, изпълване със светлина след борба в непрогледен мрак. Метаморфозата е символ на знание, смиреност, желание да бъдеш повече от обикновеното, което се вижда всеки ден на екрана, в местното кафене или на улицата. Метаморфозите са мечът на осъзнатите хора, с който биват съсечени простотията, тривиалното, мръсотията и всички задръстващи светлината в нас черни петна, сякаш изляти от канала. И те не идват без болка, без излизане от вече установените ни норми, правила, знания за света и за нас самите. Едва след такава промяна може да се доближим до “има̀го” и до момент, в който сме в синхрон със себе си и с ядрото на света.

Може би затова и “Metamorphosis” още с първите си акорди представлява красота в най-чиста форма.
Напасвайки се по собствения ритъм на сърцето ти, музиката в албума се слива с теб и те прави част от всеки свой риф и извисяващ се вокал, предавайки ти съобщение след съобщение, което или чуваш, или отминаваш, според нивото на менталното си развитие и перцепция.
В записа можем да чуем новия барабанист на бандата – Flo (Theotoxin,Demersus ad Nihilum) , както и да чуем гост – вокалите на наши любими изпълнители от банди като Schammasch, Negator, Thormesis и The Cold Room , като за пореден път AGRYPNIE показват своето зувково многообразие и заявяват колко мощно може да бъде разтърсена човешката душа чрез внимателно и нежно докосване на точните струни.

Епичен пролог с класически, смело можещ да се нарече кинематографски инструментал, въвеждащ в огъня на вечно променящата се и странстваща човешка душа, запленява в първите минути. Възвисяващо двуминутно парче, което съвсем спокойно би могло да бъде саундтрак към не една и две висококачествени филмови продукции.
Целият албум е изпълнен с характерните за AGRYPNIE сърцераздирателни вокали на Torsten, разпознаваеми абсолютно навсякъде, предаващи всяко послание с тонове емоционален заряд и текстове, отправящи с малко думи точните послания, които да заковат на място. Бързи барабани и пост-блек метъл китари, създаващи атмосферични и отнасящи звукови пейзажи, дебнат от почти всяка изсвирена нота, контрастирайки си или допълвайки се с емоционалната тежест на вокалите на Torsten.
Обичайната картина, обрисувана от музикантите от AGRYPNIE, като този път процесът на писане на песни ми се струва няколко идеи по-узрял и фокусиран към пост-блек метъл звученето и атмосферата. Разбира се, отново са налице и редица прогресивни елементи, продукцията е ясна и на ниво,съществува усещане за някаква магия “зад сцената”…
В “Skulptur aus Eis” , петото и най-дълго парче от албума (малко над 11 минути), Torsten преминава през безумен епизод , ураган от емоции, като в резултат се получава едно почти катарзисно преживяване, в съчетание с вокалите на C.S.R от Schammasch, което напомня на същински пречистващ ритуал.Не бих могла да опиша тази песен с нищо друго освен “отвъдно изживяване”, завършващо с красив и нежен прилив на светлина.

“Metamorphosis” е емоционално зареден до неузнаваемост пост-блек метъл албум, изпълнен с красиви атмосферични звукови пейзажи, силни мелодии и излизащи директно от сърцето вокали и послания, които те докосват в дълбочина от началото до самия край.
Може би най-красивата творба на бандата до момента – завладяваща, разтърсваща и истинска.

 

Любимо парче: “Skulptur aus Eis”

Оценка : 10/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

 


Име на албума : “Metamorphosis”
Изпълнител:  AGRYPNIE
Лейбъл: AOP Records
Държава : Германия
Линк за поръчка на албума: https://shop.aoprecords.de/de/
Дата на издаване : 30.07. 2021-ва година
За фенове на :  Wolves In The Throne Room, Agalloch, Ulver, Alcest, Solstafir, Fen


Съдържание на албума:

1.Wir Ertrunkenen – Prolog 02:47
2.Wir Ertrunkenen 06:33
3.Verwüstung 05:15
4.Am Ende der Welt – Teil 1 09:38
5.Skulptur aus Eis 11:08
6.Metamorphosis 05:19
7.3327 03:33
8.Melatonin 06:36
9.Untergang 05:55
10.Am Ende der Welt – Teil 2 07:54
11.Wir Ertrunkenen – Epilog 03:24

До момента налични за свободно слушане са две от песните от албума.

“Wir Ertrunkenen”:

“Verwüstung”:

Сподели статията :
  • 76
  •  
  • 23
  •  
  •  
  •