THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Gràb

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Gràb

Германската блек метъл банда Gràb разкри премиерен сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „Zeitlang“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 1-ви откомври тази година чрез лейбъла Trollmusic, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ винил.

„Zeitlang“ е суровият дългосвирещ дебют на баварския блек метъл проект GRÀB с участието на вокалиста Грант. Бившият фронтмен на DARK FORTRESS е написал целия концептуален албум на местен диалект, говорен в най-южната алпийска държава в Германия.

GRÀB, което означава в превод „стар и сив“, разказва лирично историята на един старец, който е избрал да се оттегли от обществото в изолирана вила дълбоко в планината, където разсъждава върху живота си, докато смъртта му приближава все по-близо.
Историята на „Zeitlang“ („Копнеж“) започва в ранното му детство с песента „Nachtkrapp“ („Нощен гарван“) и продължава чак до неговия край, който е осветен от парчето „A Gråbliacht“ („ Гробен фенер „).

В музикално отношение GRÀB подхващат норвежките нишки на ранните GEHENNA, ULVER и DARKTHRONE, както и са вдъхновени от немските NAGELFAR и LUNAR AURORA.
И все пак верни на темата си, баварците включват традиционни местни фолклорни елементи, което е инструментално изразено с използването на чук цимбали, цитра и алфорн.

Вокалистът и баварски поет Грант разглежда „Zeitlang“ като свое лично музикално наследство.
Присъединете се към певеца и GRÀB в техните също толкова интимни и силни търсения в тъмните и сурови места на човешкия ум и алпийската природа, където няма безопасни пространства.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3xtMEkh

 

Съдържание:
1.Sched oreidig (intro)
2.Nachtkrapp
3.Zeitlang
4.Weizvåda
5.Nordwand
6.A dåg im Herbst
7.Auf da roas
8.S’ letzte g’leit
9.A gråbliacht

 

 

Премиерният сингъл, „Nachtkrapp“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.