THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Owl Cave : Broken Speech

Стрийм: Owl Cave : Broken Speech

Новосъздаденият френски солов блек метъл проект Owl Cave, зад който стои Jason ‘Belial’ Mathieu (Bloodoffer, Cruxifiction, The Order of Apollyon, Merrimack (live), Pensées Nocturnes (live), Temple of Baal (live), Valhôll, Acta, Vordavoss, ex-Carnal Lust)  издаде днес дебютния си запис.
Студийното заглавие носи името „Broken Speech“ и се разпространява  чрез лейбъла Time Tombs Production, като  може да бъде поръчано на физически носител на следния линк: https://bit.ly/3h01Mie .

Албумът е записан в студио Saint-Loup, малко звукозаписно студио покрай Париж. Всички барабани са изпълнени от Jason Mathieu и записани от майстора на студиото Jipouille De St Loup , който ръководи записите на барабаните и за The Order of Apollyon и Hell Militia, като продуцира и част от албумите на Treponem Pal.

Смесването на албума е поверено на Thomas Le Roux – звуков инженер, отново от покрайнините на Париж. as well. Той е единственият от екипа , стоящ зад работата по албума, който досега не е работил с такъв тип музика, но поема смело предизвикателството и се справя блестящо със задачата си.

Добре познатитят Deviant Lab / Thibault Chaumont, чиято репутация отдавна говори сама за себе си, работи върху мастерирането на заглавието. Thibault водеше работата по последния албум на Igorrr , извърши мастеринг на живо за Mass Hysteria, и е сред най-изявените звукови инженери напоследък.
Laura-Lee Soleman – художник, скулптор и визуален арист, който обича да експериментира от време на време с видео и звук, работи по визуализациите.
„Опитвам се да установя връзки между практиките си, за да установя конкретно пространство. Благодарение на някои материали рисуването би могло да се развие в скулптурира. Работата ми е повлияна от ортодоксалната иконография и органичната вселена, в които химерите и лицата с разпаднали се тела са векторите или на истории, повтарящи тълкуванията на Битието, или на въпроси, вдъхновени от мечтите и сънищата. ”

Графичният артист Paul Naassan – Ëmga Laï Grafik работи върху постерите, флаерите и други рекламни материали. Някои от бандите, за които е работил, са Venom, Magma, Ulver, Godflesh, King Dude, Igorrr, Darkspace, Boris, Aluk Todolo, Kvelertak, My Sleeping Karma, Elder.

Водеща сила що се отнася до режисирането на визуалните преживявания на Owl Cave е Dehn Sora (Ovtrenoir, Throane, Treha Sektori), който всички познаваме до болка добре и сме наясно,че под негово ръководство не би могло да се случи нищо друго освен чиста, потресаващо откровена експресия.

 

Официален стрийм на „Broken Speech“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.