THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Lantlos : „Wildhund“

Lantlos : „Wildhund“

Lantlos е сред  проектите, които те оставят без дъх , каквото и да излиза като продукция под неговата шапка.
Същински хамелеон, фронтменът и главно действащо лице на Lantlos, Markus „Herbst“ Siegenhort се потапя внови търсения с всеки отделен албум и пресъздава нови картини и усещания чрез музиката си, като в същотовреме оставя своя собствен отпечатък, неподлежащ на времето и тенденциите.

В ранните си години на съществуване Lantlos познаваме с по-тежкото, интензивно, емоционално и атмосферично пост-блек метъл звучене и невероятното музикално партньорство с Angrrau , чрез което е създаден едноименният дебют „Lantlos“ и  Neige (Alcest, ex-Amesoeurs,ex-Old Silver Key и др.) , с помощта на когото Markus  вдъхва живот на два от високо оценените албуми на проекта – „.neon“ (2010) и Agape(2011).

Новото заглавие „Wildhund“ („диво куче“) следва посоката  на великолепния последен албум на проекта, „Melting Sun“ (2014), който представя по-ефирната и атмосферична част на Lantlos и неговата чувственост, пресъздадена и видяна под различен ъгъл.
Тук, макар и отново в по-различен нюанс, характерно за проекта, отново имаме удоволствието да чуем
чистите реещи се вокали на Markus, красиви интригуващи звукови пейзажи, напомнящи на пространствата, изградени от DEVIN TOWNSEND, SMASHING PUMKINS, HUM и MOTORPSYCHO,  да усетим визията и експресията на музиканта във всеки добавен елемент.

Самият Siegenhort представя албума като странен приказен свят, просмукваща фантазия, която залива и задушава егото с благоухание и наслада.
„Без начало и без край – всичко е Зоната и Зоната е всичко. “
Албумът представя вълнението, силата и радостта на Зоната, яркото  усещане за вдъхновение, за онази специална миризма във въздуха, която те кара да потрепериш, усещането за нещо специално и интригуващо.
Детското очарование и искреното блаженство, наподобяващо красив летен следобед в уединение в един приказен и далечен свят съпътстват целия албум от началото до края.

Музиката в „Wildhund“ е по-прогресивна отколкото в „Melting Sun“, като по някакъв типичен за Siegenhort начин музиката е излята в магия, която трудно бихме могли да кажем, че сме чували досега в такъв вид.
Слушайки песните една след друга все повече се убеждавам колко си е струвало чакането на този албум и колко се радвам, че в крайна сметка успя да се роди в нашата реалност.

Въвеждащата „Lake Fantasy“ ни покорява с шепа красиви китарни мелодии и завладяващ ритъм, в допълнение с игриви, разбуждащи съзнанието орнаменти и отнасящ, ефирен вокал, летящ в продължението на песента като красиво ехо, носещо полъх на невинност и чистота.
„Magnolia“ продължава това „пробуждане“ , като ни залива с енергично усещане, наподобяващо първите дни на пролетта, в случая любими на музиканта. Разцъфваща магнолия, уловена в мелодия, която придава аромат на цялото ти същество.
В „Home“, четвъртата песен от албума , както и в няколко от следващите парчета, има една малка изненада за почитателите на по-ранния период на музиката на Lantlos – кратък, проблясващ елемент, който като машина на времето ни носи внезапен изблик на емоция. Да. Тук можем да чуем вика на Markus – искрен и емоционално зареден. Чуваме го съвсем за кратко, но определено е поставен на място и звучи прекрасно, носи заряд на записите.

Във всяка една от следващите песни в албума можем да чуем редица нови елементи, заигравки и предизвикателства, отправени от музиканта към слушателя, като в голяма част от музиката се носи онова типично за 80-тарската музика усещане на безтегловност и игривост, във всяка една от тях можем да открием елементи, в които да се влюбим.
Китарите и вокалите на „Vertigo“ , например, веднага ме хванаха здраво поради самата мелодичност и красивото наслагване на слоевете на вокалите, водещи до ефект на неземна атмосфера. Това е едно от парчетата в албума, които бих сложила за повторение поне няколко пъти, преди да продължа нататък, просто защото е зарибяващо.

От ембиънт електронни звуци до по-тежки китари и инструментал, тук сме свидетели на проблясващо преминаване от земното към космическото, от лятната ефирност до по-обсебващи мелодии, разкриващи атмосферата на различни светове, намиращи се всъщност в един.

Без да изпадам в повече излишни подробности за отделните неоспоримо завладяващи песни, мога да предам впечатлението си , че това е поредната приятна изненада от света на Lantlos – красива атмосфера, създадена от творец, който не се бои от това да внася новости в творчеството си и да се променя изцяло, да еволюира на дълбинно ниво, а с него и ние, неговите слушатели, да ставаме свидетели на този вибриращ и вечно търпящ метаморфози вътрешен негов свят.

„Wildhund“ е свеж, очарователен по детски албум, излъчващ светлина и искреност.
От него струят красиви мелодии, играещи си със слуха. Албум, който те кара да танцуваш , да чувстваш и предизвиква в теб способността да мечтаеш и да се впуснеш в непознатото с отворено съзнание, каращ те да разцъфтиш отвътре.Markus сякаш има за цел да ни отнесе в друго измерение… и успява да го стори с лекота и ефирност. Блестящо завръщане на Lantlos.

 

 

Любима песен : Целият албум е прекрасен, но може би „Lake Fantasy“ е онази песен, която ме грабна от самото начало и която не мога да избия от главата си като мелодия, дори и да искам.

 


Изпълнител: LANTLOS
Албум: „Wildhund“
Лейбъл: Prophecy Productions
Дата на издаване: 30-ти юли 2021-ва
Линк за поръчка: http://lnk.spkr.media/lantlos-wildhund 

 

Съдържание на албума:

1. Lake Fantasy
2. Magnolia
3. Cocoon Treehouse
4. Home
5. Vertigo
6. The Bubble
7. Amber
8. CloudInhaler
9. Planetarium
10. Dream Machine
11. Dog In The Wild
12. Lich

 

Към момента за свободно слушане са налични три от песните в албума.

 

„Lake Fantasy“:

 

„Magnolia“:

„Lich“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.