THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Pénombre : Grande flamme

Стрийм: Pénombre : Grande flamme

Канадското трио Pénombre издаде дебютния си дългосвирещ албум, „Grande flamme“.
Студийното заглавие се разпространява в дигитален формат и на физически носител – лимитиран тираж дискове чрез лейбъла Disques Gargouille, аудиокасети чрез Forbidden Sonority и плоча чрез GoatowaRex.
В продължение на две години Pénombre преследват същността на блек метъла. Пътуват нагоре и надолу в дълбините на съзнанието си , изследвайки нови звукови сцени, като в същото време и вглеждайки се повече в корените на собствената си страна.
Решават да изоставят юдео-християнските теми встрани, тъй като според самите тях са вече прекалено често използвани и започват да губят от стойността си. За онези, които все пак са фенове на тази тема, групата я следваше в първото си издание , демото „Méphistophélès (ou le Diable sur Terre)“.
‘Grande Flamme’ е разказ за слабостите на човека, за силата която разбужда цели нации или за тежестта , която може да ги постави в позиция на застой.
Вдъхновени от романтичното артистично и литературно движение, психологията, суверенитета и идентичността на Квебек, първият им дългосвирещ запис излъчва традиционен блек метъл звук, който също е уникален за самите тях.
Отдавайки почит на културата на Квебек с поемата на Емил Нелиган в песента „Cœurs Blasés“, Pénombre изцяло изстрелват нагоре идентичността на групата, оставяйки след себе си старата посока и визия.

 

Линк за поръчка: https://bit.ly/36P7U8q

 

 

Съдържание:

1.Maux de crasse 03:49
2.La solitude seule, isolée de l’homme 03:51
3.Grande flamme 04:12
4.La main de l’infâme 04:16
5.Meurtre couronné 04:08
6.Existence transitoire 04:08
7.Mourir comme un mal-aimé 03:06
8.Cœurs blasés 04:08
9.À la sortie des champs funèbres 04:27

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.