THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

POWER FROM HELL се присъединяват към DMP, готвят концерт у нас през октомври

POWER FROM HELL се присъединяват към DMP, готвят концерт у нас през октомври

Енергично комбинирайки блек, траш и хеви метъл, POWER FROM HELL правят стабилно име в ъндърграунд сцената през последните 17 години.
Днес, Debemur Morti Productions приветстват бразилската орда с голямо удоволствие.

Вокалистът и китарист Aron (ANARKHON) коментира:

„Лейбълът има визия и се фокусира само върху наистина екстремни групи и това ми харесва. По отношение на очакванията ни относно този нов съюз, мисля, че те са най-добрите възможни. Не се съмнявам, че DMP ще ни помогне да достигнем ново ниво в рамките на блек метъл сцената.“

По-нататък, Aron дава малка подсказка за това какво можем да очакваме от наследника на „Profound Evil Presence“ (2019):

„Не преоткриваме нищо ново в блек метъла, защото това не е наш приоритет, нямаме такива претенции. Следващият  албум обаче е идеалният подход към всичко, което винаги съм искал да правя по отношение на екстремната музика. Всеки , който все още се чувства свързан със старите творби на групата,моля,  имайте предвид, че  претърпяваме естествена еволюция. Ние сме резултат от външни преживявания и заобикалящата ни среда. И така, 19-годишното момче, записало първия албум, не прилича по нищо на човека, който в момента работи по този нов пълнометражен албум, голяма част от външния и вътрешния ми свят си отиде оттогава, умря.
По мое виждане мракът може да се усети, разбере и предаде напълно едва, когато пуснете много неща около себе си да си отидат.
Този нов албум ще съдържа безкрайно по-мрачен и по-атмосферичен звук от предишните.
Той ще бъде зареден със зли и негативни емоции, които съм изпитвал през годините в личния си живот. Освен това е резултат и от наблюдението на този „нов свят“ около мен.
Общо ще има девет песни, които ще поднесат  по-сложно и дисонантно преживяване, особено по отношение на китарите.“

POWER FROM HELL са сформирани през 2001-ва в Сао Пауло , Бразилия, от основния композитор и до момента Sodomic (ANARKHON) като суров и примитивен студиен проект, способ за поклонение към ранните години на Bathory , процъфтяващ в продължение на 10 години без активност на живо и издаване на поредица култови ъндърграунд записи: „The True Metal“ (2004), „Sadismo“ (2007) и „Spellbondage“ (2009).

През 2010-та година бандата започва да привлича светговно внимание , когато самият Fenriz от Darkthrone споделя, че е огромен почитател и редовно носи тениска на „The True Metal“ и споменава групата в редица интервюта и статии. POWER FROM HELL се възползва от последвалият шум , нарастващ неизмеримо в рамките на добре приета поредица от EP записи, сплит албуми и дългосвирещи заглавия, в това число „Devil’s Whorehouse“ (2015, Hells Headbangers) и „Profound Evil Presence“ (2019, High Roller).

След 20 години, с групата, която вече е утвърдена по време на турнета, суровият звук на блек/траш от миналото отстъпва място на по-мрачен и цялостен път в рамките на блек метъла, което довежда и до новосформирания съюз с Debemur Morti Productions. Следващият, понастоящем неозаглавен  албум, ще бъде издаден през първата половина на 2022 г. и обещава да претърси дълбините на бездната, за да разкрие онова, което е най-отвратително, оскверняващо и ужасяващо за човека.

Преди издаването на новия си албум, POWER FROM HELL  ще се отдадат на турнето  „Profound Evil Presence Over Europe“ през октомври 2021-ва . Бразилската блек метъл банда  OUTLAW ще се присъедини към тях като подкрепяща банда . Всички дати са изброени в постера отдолу, като злата хайка ще премине през  България  на 10-ти октомври , в столичния клуб  Grindhouse. ????

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.