✉ crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

• FOLLOWING THE UNDERGROUND SINCE 2017 •

Стрийм: ERDVE : Savigaila

Стрийм: ERDVE : Savigaila

Експерименталната слъдж метъл банда ERDVE разкри предпремиерноя  предстоящия си дългосвирещ албум, ‘Savigaila’.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено утре, на 23-ти юли,  чрез лейбъла Season of Mist.
Продуцент и звуков инженер на музиката в албума е Vaidotas Darulis (вокалист и китарист на групата), като той е отговорен и за смесването и мастерирането на целия запис.
Обложката отново е изцяло негова идея и творба.

Смачкващото безумие капе атмосферно от всяка пукнатина на “Savigaila”, експериментирайки с елементи от хардкор,слъдж и блек метъл.
Когато ERDVE се формира в литовската столица Вилнюс през 2016 г., групата има ясна естетическа визия за създаване на уникален тежък звук, който експериментира с елементи от хардкор, слъдж и блек метъл – въпреки това не е обвързан с никакви неписани “правила” около тези жанрове .

Членовете на ERDVE вече са били активни на местната си сцена в различни групи като NYKSTA, SRAIGĖS EFEKTAS и SPIRALE. Самостоятелно издадения им дебют направи своите обиколки в ъндърграунд средите и литовците получиха рядката чест да бъдат избрани веднага сред страховитата демо купчина поради своята музикална сила и завладяващо качество.

Основните идеи зад ERDVE се превръщат в текстове, визуални изображения и звук чрез задълбочен размисъл върху понятия като домашно насилие, изключително отвратително поведение, престъпления срещу човечеството и екстремизъм. Дебютният им албум „Vaitojimas“, издаден през 2018-та година от Season of Mist, донесе точно това!

Новият албум “Savigaila”, в превод “самосъжаление”, се върти около преодоляване на вцепенението в рамките на големите предизвикателства на безпокойството на реалността и приемането им такива, каквито са. Съжаление, завист, уважение към себе си, любов, грижа и задружност. От напълно разбираем до най-неразумен смисъл. Тази идея се превръща в мелодии, ритъм и звук от ERDVE в предстоящото второ дългосвирещо заглавие.

Но не се заблуждавайте, ERDVE успешно трансформира тези мелодии в ново обезпокоително преживяване за това как ТЕ възприемат живота и със „Savigaila“ може да откриете, че наслаждаването му може да бъде напълно неправдоподобно …

Линк за поръчка на албума: https://bit.ly/3wb7EL8

 

Съдържание:

1. Lavondėmės (4:48)
2. Smala (4:10)
3. Votis (5:36)
4. Betonas (3:22)
5. Pleura (2:09)
6. Bendrystė (3:29)
7. Sugretinimas (3:22)
8. Pragulos (4:29)
9. Savigaila (5:45)
10. Skilimas (2:02)
11. Takoskyra (3:33)

 

 

 

Официален стрийм на албума в YouTube:

 

Полезни връзки:
www.facebook.com/erdvelt
www.instagram.com/_erdve_

Състав на групата:
Vaidotas Darulis –китари, вокали, записи, визуализации
Valdas Voveraitis – барабани и визуализации
Karolis Urbanavičius – бас и пиано

 

 

 

 

Сподели статията :
  • 83
  •  
  • 14
  •  
  •  
  •