THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: ERDVE : Savigaila

Стрийм: ERDVE : Savigaila

Експерименталната слъдж метъл банда ERDVE разкри предпремиерноя  предстоящия си дългосвирещ албум, ‘Savigaila’.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено утре, на 23-ти юли,  чрез лейбъла Season of Mist.
Продуцент и звуков инженер на музиката в албума е Vaidotas Darulis (вокалист и китарист на групата), като той е отговорен и за смесването и мастерирането на целия запис.
Обложката отново е изцяло негова идея и творба.

Смачкващото безумие капе атмосферно от всяка пукнатина на „Savigaila“, експериментирайки с елементи от хардкор,слъдж и блек метъл.
Когато ERDVE се формира в литовската столица Вилнюс през 2016 г., групата има ясна естетическа визия за създаване на уникален тежък звук, който експериментира с елементи от хардкор, слъдж и блек метъл – въпреки това не е обвързан с никакви неписани „правила“ около тези жанрове .

Членовете на ERDVE вече са били активни на местната си сцена в различни групи като NYKSTA, SRAIGĖS EFEKTAS и SPIRALE. Самостоятелно издадения им дебют направи своите обиколки в ъндърграунд средите и литовците получиха рядката чест да бъдат избрани веднага сред страховитата демо купчина поради своята музикална сила и завладяващо качество.

Основните идеи зад ERDVE се превръщат в текстове, визуални изображения и звук чрез задълбочен размисъл върху понятия като домашно насилие, изключително отвратително поведение, престъпления срещу човечеството и екстремизъм. Дебютният им албум „Vaitojimas“, издаден през 2018-та година от Season of Mist, донесе точно това!

Новият албум „Savigaila“, в превод „самосъжаление“, се върти около преодоляване на вцепенението в рамките на големите предизвикателства на безпокойството на реалността и приемането им такива, каквито са. Съжаление, завист, уважение към себе си, любов, грижа и задружност. От напълно разбираем до най-неразумен смисъл. Тази идея се превръща в мелодии, ритъм и звук от ERDVE в предстоящото второ дългосвирещо заглавие.

Но не се заблуждавайте, ERDVE успешно трансформира тези мелодии в ново обезпокоително преживяване за това как ТЕ възприемат живота и със „Savigaila“ може да откриете, че наслаждаването му може да бъде напълно неправдоподобно …

Линк за поръчка на албума: https://bit.ly/3wb7EL8

 

Съдържание:

1. Lavondėmės (4:48)
2. Smala (4:10)
3. Votis (5:36)
4. Betonas (3:22)
5. Pleura (2:09)
6. Bendrystė (3:29)
7. Sugretinimas (3:22)
8. Pragulos (4:29)
9. Savigaila (5:45)
10. Skilimas (2:02)
11. Takoskyra (3:33)

 

 

 

Официален стрийм на албума в YouTube:

 

Полезни връзки:
www.facebook.com/erdvelt
www.instagram.com/_erdve_

Състав на групата:
Vaidotas Darulis –китари, вокали, записи, визуализации
Valdas Voveraitis – барабани и визуализации
Karolis Urbanavičius – бас и пиано

 

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.