THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на NECROFIER

Премиерен сингъл от предстоящия албум на NECROFIER

Тексаският блек метъл батальон NECROFIER разкри премиерен сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум ‘Prophecies of Eternal Darkness’.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 22-ри октомври тази година чрез лейбъла Season of Mist Underground Activists!
Записът на албума е осъществен в Crown of Thorns Studio.
С продуцирането, смесването и звуковото инженерство се занимава Dobber Beverly.
Мастерирането е дело на Maor Appelbaum.
Обложката е творба на Burney.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3f26wna

Възходът на американския блек метъл е култово движение, чието огромно влияние и растеж не могат да бъдат пренебрегнати. NECROFIER от Хюстън носи гордо факлата, въплъщавайки отличителните белези на мелодичния блек метъл, като същевременно прегръща собствените си тексаски корени, предоставяйки това, което може да бъде описано само като тотален южняшки мрак, преодолявайки разстоянието между истинския норвежки блек метъл и американската готика.

През есента на 2018 г. вокалистът / китарист Bakka Larson (VENOMOUS MAXIMUS, NIGHT COBRA) вижда в социалните мрежи отворено обръщение от барабаниста Dobber Beverly (OCEANS OF SLUMBER, INSECT WARFARE), който иска да работи върху традиционен хеви метъл проект. Ларсън вече е работил по блек метъл песни като способ на изследване на темите за свръхестественото и непознатото , затова и се възползва от възможността и бързо се свързва с музиканта. Двамата веднага се свързват творчески покрай споделената си страст да създават мрачна, олдскуул музика, в която да могат да инжектират своя южняшки нюх.

Дуото в крайна сметка вербува колегата на Beverly – Mat Valentine , басист на OCEANS OF SLUMBER, като скоро написва и пуска дебютния си EP запис „Visions in Fire“, който носи духа на късната ера DISSECTION, WATAIN, CLOAK и TRIBULATION, като в същото време остават верни и на своите корени.
По-късно към тях се присъединява и Josh Bokemeyer (CHURCH OF DISGUST).

На следващ етап квартетът издава музикален видеоклип към заглавната песен на ЕР-то си и продължава да изпълнява концерти наживо наред с огромна гама от своите метъл братя като 1349, Goatwhore и Cloak, като включително се появява и в SXSW.
Сега групата излиза от мрачните кътчета на 2021 г., готова да разпали нечистия пламък и най-накрая да пусне опустошителния си дългосвирещ дебют „Prophecies of Eternal Darkness“.

 

 

Съдържание:

1. The Black Flame Burns
2. Darker than the night
3. Madness Descends
4. Return to Chaos
5. Death Comes to Us All
6. Unholy Hunger
7. Betrayal of the Queen
8. Plaque Requiem

 

 

 

Премиерният сингъл,“The Black Flame Burns“:

 

 

Полезни връзки:

www.necrofier.bandcamp.com
www.instagram.com/necrofier
www.twitter.com/necrofier
www.facebook.com/Necrofier

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.