THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на MODERN RITES

Нов сингъл от предстоящия албум на MODERN RITES

MODERN RITES е новият,  вдъхновен от индъстриъл звученето мелодичен блек метъл проект, отроче на китариста Berg от швейцарската атмосферична блек метъл банда AARA и мултиинструменталиста Jonny Warren от американската експериментална метъл банда KUYASHII.
Днес бандата споделя втори сингъл от дебютния си запис  „Monuments“, който ще можем да чуем в цял вид на 27-ми август.
Албумът ще бъде наличен в дигитален формат, диск и под формата на плоча.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3xLLjVp

 

Сърцето на MODERN RITES заляга върху тежкия дисторшън бас звук на Jonny, вдъхновен от индъстриъл звученето на 90-те, като стерео бас линиите създават усамотено пространство, в което китарите на Berg отварят портали към мрачна атмосфера с опустошителни рифове, антемични тремоло подхващания и разнообразна текстура. Седем подобни композиции могат да бъдат открити в „Monuments“:

Joseph Calleiro поема смесването и мастерирането на албума в студио Dungeon By The Sea, САЩ.

Обложката е творба на Jonny Warren и представя важни подсказки за самия албум, които артистът обяснява:

„За „Monuments“ избрахме да се фокусираме върху човешкото състояние и да се потопим във вътрешните и външни конфликти, които съществуват в съвременния свят. Комбинирайки по-мрачните елементи на индъстриъл музиката с трогателни мелодии, целта ни бе да създадем атмосфера, която да олицетвори тези теми и да заложи почва за обследване вбъдеще. Обложката, представляваща моята интерпретация на известния котелски атриум в Атланта, репрезентира вътрешните мисли и работа на ума, психологическите монументи, които всички ние носим вътре в себе си. Брутализъм, индъстриъл и мелодичен блек метъл, в комбинация с психология са няколко от елементите, които дават начало на пътя на MODERN RITES.“

 

 

Съдържание на албума:
1. Intro
2. Vigilance Eternal
3. Black Wolf
4. Unburdened
5. Self Synthesis
6. Nothing Left To Give
7. Machine Paradox

 

За композитора Джони песента „Black Wolf“ е начин да изрази личния си опит с расизма:

“ „Black Wolf “ се появи като израз на моето разочарование от непрекъснатото потискане на малцинствата, особено в САЩ, и системните конструкции, които го налагат. Особено през последната година видяхме, че расизмът и ксенофобията се разкриват в социалните структури. Това е нещо, което винаги е присъствало, но много хора, които никога не са го изпитали сами или са били в неведение за собствените си възможности, тепърва го осъзнават.
По отношение на моя опит в метъл сцената, бях добре дошъл в по-голямата си част. Но имаше и много пъти, в които са ме избутвали на концерти, разпитвали са ме дали наистина харесвам музиката или познавам бандата , която свири свири, обяснявано ми е , че чернокожите не свирят метъл.
Очевидно тези неща не са ми попречили да създавам и поддържам музиката, която обичам, и просто създават в мен едно по-силно желание да продължа.
Написах „Black Wolf“ от гледна точка на някой, на когото многократно е казвано, че не му е мястото тук. Но въпреки несгодите, с които се сблъсква, той намира цел по изминатия път до спасението, което може да нарече свое.
Песента определено е автобиографична, но съдържа понятия и чувства, на които мисля, че хората от всички сфери на живота могат да съчувстват. „

 

Музикално новата композиция започва със силно изкривен стерео бас тон и се развива оттам с помощта на китарната виртуозност на Берг, който споделя:
„Интересно е, че текстовете дойдоха след писането на музиката. Интро рифът, създаден с помощта на силно изкривен стерео басов тон, е в основата на песента. Играех си с триплетите и се наслаждавах на метъл звуците, които се оказаха страничен продукт. Когато го изпратих на Берг, той каза, че това му напомня за танк, който се влачи през бойна зона.
С темп 6/8 искахме да създадем усещане за безпокойство, докато мелодиите ви влачат през вълни на трогателност и агресия. Тази комбинация ме вдъхнови лирично да преразгледам миналите и продължаващите трудности и вълните на гняв, неувереност в себе си и проблясъци на оптимизъм, които ги придружават. „

 

Премиерният сингъл, ‘Black Wolf’:

MODERN RITES са:
Archytekt (Jonny) – бас, ритъм и синтове, вокали
Katalyst (Berg) – китари

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.