THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на Ænigmatum

Нов сингъл от предстоящия албум на Ænigmatum

Американската блек/дет метъл банда Ænigmatum разкри трети   сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, ‘Deconsecrate’.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 13-ти август тази година чрез лейбъла 20 Buck Spin, като ще бъде налично в дигитален формат и на физчиески носител – 12″ винил, диск и аудиокасета.
Идиосинкратичната методология на Ænigmatum се забелязва мигновено, още с първите удари на „Forged From Bedlam“, началната песен на втория им албум „Deconsecrate“. Въпреки че темпото е неистово, скоростта тук никога не е патерица, на която може да се разчита, а по-скоро съвсем обмислена композиция от разтегляща се колекция от мелодично прецизни и технически нитиращи фрагментирани дет метъл парчета.
Осемте песни на „Deconsecrate“ представляват лабиринтна структура от усукваща нюансирана сложност и експлозивен хаос. Замразяващи кръвта и нажежаемо красиви наведнъж, Ænigmatum смекчават сложната им интензивност с изумително елегантни мелодични пасажи, издълбани в съзнанието като извисяващи се мраморни халюцинации.
Потапянето в „Deconsecrate“ напомня на изгубването в неизвестността от средата на 90-те години в Гьотеборг, тъмните хармонии, двойните китари, зашеметяващата ритъм секция; но всъщност Ænigmatum завещават изумително амбициозен образ на мистичното езотерично великолепие на дет метъла.

 

Съдържание на албума:

1. Forged From Bedlam
2. Undaunted Hereafter
3. Disenthralled
4. Fracturing Proclivity
5. Floods Within A Splintered Cortex
6. Larker, Sanguine Phantom
7. Despot Of Amorphic Dominions
8. Animus Reflection

 

 

 

Премиерният сингъл, „Animus Reflection“:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.