THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Lantlôs : Wildhund

Стрийм: Lantlôs : Wildhund

Хамелеонският проект  Lantlôs  („бездомен“ или „без земя“) издаде днес новия си дългосвирещ албум,  „Wildhund“ .
Студийното заглавие се разпространява  чрез лейбъла Prophecy Productions, като е  налично както в дигитален формат, така и на физически носител в традиционните формати (линкът за поръчка може да бъде открит по-надолу в статията).

„Wildhund“ е мастериран от Philipp Welsing в Original Mastering, като допълнителната обработка на песните  е извършена от Jan Kerscher в студио Ghost City .

Markus  сподели преди известно време  с феновете си:

„WILDHUND беше естетически и в технически аспект много взискателен и обсебващ проект. Така че, аз наистина не го считам за музикално произведение, а по-скоро за документ от време или колекция от спомени. Като фотоалбум или нещо подобно.
Беше странно време и странен, почти обсебващ процес да го отпечатвя. Не искам да ви отегчавам с подробности, а по-скоро да кажа следното : през всичките тези години този албум ми беше през ума през цялото време и постоянно ме поглъщаше и тласкаше в тази странна и ефирна зона, за която става дума. Беше красиво изживяване, но също така ми беше всепоглъщащо да бъда в „балона“, да съм „в друго състояние на духа“ във върховната мекота на тази небесна и вълнуваща зона. И да усещам постоянния тласък да отпечатя тази визия възможно най-точно / близо. Отне ми много енергия.

Въпреки това съм горд, всъщност много горд и докоснат от това, което е този албум сега. Това е най-добрата версия на мен самия и на моето виждане, което бих могъл да направя до този момент – картина на състоянието на ума ми, филигранни и екзотични и лични съкровища, които се превърнаха в почти „докосваем“, консолидиран кристал на спомен от дива, странно щастлива, странно вцепенена и далечна неземна част от моята собствена история. И се надявам, че успях да го оформя по начин, който да ви накара да се гмурнете в това място. Сега, когато имам крайния резултат пред себе си, започвам да се успокоявам по някакъв начин и съм развълнуван и някак спокоен да ви представя този албум. 6 години. 150%. “

Линк за поръчка: https://bit.ly/3xKJbyc

Със своя пети дългосвирещ албум, „Wildhund“ („Wild Dog“), LANTLOS за пореден път сменят своя облик и се издигат от вдъхновяващите си хризали под формата на доста по-различно животно от предишното. Германците се превърнаха през годините в алтернативна метъл пеперуда с песни, които се рееха покрай цветни потоци през красиви широко отворени звукови пейзажи, които се противопоставят на лесното сравнение, но могат да бъдат разположени някъде в онова изкривено звуково пространство между DEVIN TOWNSEND, SMASHING PUMKINS, HUM и MOTORPSYCHO.
Тази колекция от невероятни песни също идва с гравитация , обърната тежест в стила на DEFTONES и силна доза привличане, която в ненаблюдавани моменти дори клони към FOO FIGHTERS.

Когато мултиинструменталистът основава LANTLOS заедно с приятеля си Ангграу през 2005 г., музиката им все още е доста повлияна от блек метъла. Мрачното влияние е усетено в рядкото първо демо на групата „Îsern Himel“ и едноименния им дебютен албум, който се появява през 2008 г.
„Lantlôs“ включва участието на EÏS fronter Florian „Alboin“ Dammasch, когото Markus замества с вокалиста и китарист на ALCEST , Stéphane „Neige“ Paut за следващите две дългосвирещи издания „.neon“ (2010) и „Agape“ (2011).
Едва ли е изненадващо, че тези албуми са стилистично разположени в контекста на blackgaze или post-black metal влиянията.
С четвъртия си албум „Melting Sun“ (2014), личен мой фаворит, LANTLOS отново смениха курса. Маркус се раздели приятелски с Neige и вместо това сам пое вокалните задължения, което се вписва повече от музикалния произход на групата.
Пътят, по който LANTLOS тръгна с „Melting Sun“, доведе групата след творческо прекъсване към още по-дълбоки и неизследвани метъл територии.
За тези, които търсят свежи идеи и богати аромати, за онези, които са  отворени за алтернативни начини за създаване на рифово-базирана, китарно ориентирана музика, „Wildhund“ е перфектният цветен подарък в мрачни времена.

 

 

Съдържание на албума:

1. Lake Fantasy
2. Magnolia
3. Cocoon Treehouse
4. Home
5. Vertigo
6. The Bubble
7. Amber
8. CloudInhaler
9. Planetarium
10. Dream Machine
11. Dog In The Wild
12. Lich

 

Glitchking (бонус  към луксозната версия на албума):

1. HANDS
2. DEREALISM
3. LOWBREATHHIFEELLOWLIFEHIHOPES
4. WHEREAMI?
5. SRYTOKEEPYOUWAITINGBRO
6. TRANSREALISM
7. CURSED
8. HIEROGLYPH
9. MORPHIA
10. IDONTKNOW
11. NEURONSLIKEJELLYFISH
12. DRIFTER
13. VELVETBATH
14. TUNNEL

 

 

Стрийм на албума в Spotify:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.