THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на ILLUDIUM

Нов сингъл от предстоящия албум на ILLUDIUM

Калифорнийската банда ILLUDIUM разкри втори сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Ash of the Womb“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 15-ти октомври тази година чрез лейбъла Prophecy Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и две разновидности 12″ винил.
„Ash of the Womb“, соформорният пълнометражен албум на бандата , се заражда в огнения пандемониум на сезона нощното небе свети в ярко оранжево. Многото слоеве на мрачни и груби сенки в този албум могат лесно да се разглеждат като остатък от тези събития. И все пак слушателят все още ще се сблъска с онези, залети със слънце текстури и богати медени пасажи от началото на групата, познати от „Septem“ (2016), които отразяват красивите пейзажи на тихоокеанското крайбрежие с горите от секвоя и синия океан, които също вдъхновяват ILLUDIUM.
Главното дейтващо лице на бандата Shantel Amundson прекарва формиращите си години в слушане на SMASHING PUMKINS, ISIS, KATE BUSH и COCTEAU TWINS, наред с много други, което затруднява фиксирането върху собствената ѝ музика.
Докато „Ash of the Womb“ явно надгражда и разширява „Septem“, новият албум засилва по-тъмните и тежки елементи, което води до по-динамично и цялостно музикално изживяване, което ILLUDIUM елегантно балансира с по-замечтаната и изтънчена страна.
Вземайки името си от концепция, измислена от Mircae Eliade, ILLUDIUM може да се разглежда като музикално въплъщение на идеята на религиозния философ за „illud tempus“ („онова време“), което се отнася до митичното свещено време на първото създаване на света.
Със специалност културна антропология и история на изкуството едва ли е изненадващо, че текстовете на Шантел се въртят около мистични и метафизични идеи.
С „Ash of the Womb“ ILLUDIUM създават също толкова тежка, тъмна и в същото време по-медена визия на своето музикално пътешествие, което нежно иска допълнително внимание и усърдно слушане, преди да разкрие истинските си дълбочини.

Линнк за поръчка: https://bit.ly/3wS2WlF

 

 

 

Съдържание:
1. Aster
2. Sempervirens
3. Soma Sema
4. Ātopa
5. Madrigal
6. Where Death and Dreams Do Manifest

 

Премиерният сингъл, „Sempervirens“.

За песента бандата споделя:
„Sempervirens“ представлява видимата връзка между човешкия и нечовешкия свят. По време на опустошителните горски пожари бе отбелязано как Калифорния все пак издържа през последните няколко години и всички онези опити да бъдат трансформирани някои чувства на ужас и тъга в идеи за благоговение и убежище, които тези крайбрежни гиганти (sequoia sempervirens) въплъщават толкова добре.Пепел и светлина паднаха от небето и сред целия този страх и обезсърчение имаше блещукащо усещане за обновление във възраждането на живота наоколо. Израствайки в секвоите, тези гори винаги са били рай, вечно зелени и изпълнени с живи същества. Ние не сме отстранени от заобикалящата ни среда. Природата също не е заглушена и отнета, както много системи ни накараха да вярваме. Чрез действията си с други видове, различни от този на хората и един с друг, ние сме вплетени в приемственост, регенерирайки света и всички негови взаимоотношения. Тази песен се стреми да представи различен вид разцвет в този свят отвъд човешкото, в което живеем, и е предвестник на надеждата през тези апокалиптични времена.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.