THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Iskandr

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Iskandr

Нидерланската блек метъл банда Iskandr разкри премиерен сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Vergezicht“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 24-ти септември чрез лейбъла Eisenwald.
Записът , смесването и цялата инженерна работа по музиката в албума са осъществени от O в различни локации.
Мастерираенто е осъществено от Greg Chandler в Priory Recording Studios.
Полевите записи са снети от Veluwezoom, Oud Reemst, Groenekan, Berg en Dal и Wageningen.

Iskandr, загадъчният езически блек метъл проект на създателя O, се завръща през есента с третия си пълнометражен албум. В два албума и два EP записа, между MMXVI и сега, проектът премина през различни етапи на развитие от просторни атмосфери и царствено усамотение към по-закалена в битка агресия, а също и към сложни акустични инструменти. Новият албум „Vergezicht“ не само представя това, което обещаха тези по -ранни издания, но допълнително издига Iskandr на по-високо равнище на композиционна сложност.

Използвайки разнообразие от електрически и акустични инструменти – както и широк спектър от вокални техники – звукът на Iskandr се впуска по -далеч в сферите на монументалната звукова архитектура. Плодотворното сътрудничество между музикалното ръководство и инженерството на O и фундаменталното барабанене на M. Koop, осигурява степен на яснота и сила на записа, което надхвърля всичко, което се излага под знамената на Haeresis Noviomagi досега. Царственият триумфализъм на неговия предшественик от MMXVIII, „Euprosopon“, е допълнително разширен, представяйки шест химна, хронизиращи истории за героична съпротива, измама и възраждане.

Отварящото парче „Gezag“ постепенно изгражда атмосфера на митичен пасторализъм, преди да се потопи в борбена епопея със среден темп, която пренася слушателя в царство, въображаемо и реално, минало без настояще. „Bloeddraad“ затвърждава утвърдения звук на „Vergezicht“ и каскадно се превръща в грандиозен финал, напомнящ на „Hammerheart“ на Bathory. Навсякъде в парчетата „Gewesten der Tijd“, „Baken“ и „Verbod“, Iskandr криволичат между ветровит авантюризъм и стоически бойни регистри, завършвайки с великолепието на „Verbod“. Заключващата песен „Het Slot“, най -дългата и агресивна, макар и завършваща с много завлдяваща атмосфера, потвърждава този запис като изключително амбициозно начинание.

Черпейки вдъхновение еднакво от албумите на Bathory от средната ера, “In the Court of the Crimson King” на King Crimson, ранните произведения както на Enslaved, така и на Hades, както и на „A Sun that Never Sets“ на Neurosis, „Vergezicht“ обозначава коронен момент за Iskandr. Шест величествени паени на онези, чиито знамена са осветени от огъня на бунта. Ода за съпротива и отказ да бъде признато поражението пред голямата поглъщаща пропаст.

 

Линк за поръчка: https://ffm.to/vergezicht

 

 

Съдържание:

1.Gezag 10:50
2.Bloeddraad 08:22
3.Gewesten der tijd 13:05
4.Baken 07:31
5.Verbod 10:04
6.Het slot 13:54

 

 

Премиерният сингъл, „Bloeddraad“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.