BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Ondfødt : „Norden“

Ondfødt : „Norden“

Финландското блек метъл дуо Ondfødt е интересна формация, която покорява блек метъл сцената от 2013-та година насам със специфичния си звук и темите за окултизма, природата, сатанизма и духовността, като цяло.
Третият дългосвирещ албум на бандата, „Norden“, бе издаден на 30-ти юли чрез лейбъла Immortal Frost Productions, като може да бъде открит в дигитален формат и на физически носител – CD (1000 Jewel Case) и комплекти от 12″ Vinyl + A2 Poster в лимитиран тираж от 333 копия,идващи в три различни цвята: 122 x черен винил, 111x Opaque Cyan Blue , 100x Solid White / Opaque Cyan Blue Swirl with Black Splatter.

Албумът започва с „Höstdröm“ („Есенен сън“) – атмосферично двуминутно интро със завладяващи рифове и ритмични, почти ритуалистични ударни, като бързо преминава в много по-забързан ритъм и вариращо настроение в „Höstfurstin“ („Есенният принц“), втората песен от албума. В нея можем да чуем както пънк влияния и вокали, така и традиционните блек метъл инструментал и вокални изпълнени. Точно както е заложено в историята на втората блек метъл вълна, като в случая бандата добавя мощно от своята индивидуалност, включвайки в композицията както режещи сурови китари, така и по-атмосферични рифове, леки мостове с почти класическо звучене и други ефекти, които оставям на вас сами да разкриете, когато пуснете албума.

В него , между другото, няма песен без някакви особени отличителни моменти, които да ви се иска да споделите с някого.
В „Han Bor I Skuggona“ („Той живее в сенките“) , например, има едно специфично соло на което всеки уважаващ себе си китарист би завидял. Поздравления на Jakob Björnfot от Kvaen за добрата работа. Заедно с цялата интензивност на парчето, този елемент добавя елемент на изненада и внася много приятно разнообразие. Харесва ми как бандата експериментира със стиловете и звученето си, оставяйки в същото време на корените си в блек метъла.

В продължението на албума се редуват всякакви настроeния и картини, като една е основата , върху която те се натрупват и променят – величието, мракът , красотата на непознатото, силата.
Албум, който е нечовешки подходящ за среднощни разходки в гората или за разпускане покрай лагерния огън.
С елементи на блек ‘н’ рол, пънк и класически блек метъл, творбата представя завладяващ звук и интересни композиции, които е много интересно да обследваш като фен и привърженик на студеното, мрачно звучене.

В „Norden“ сме свидетели на красива динамика, мрачни пасажи и различни музикални влияния, предразполагащи към студена и сурова атмосфера, разчупен и завладяващ звук.
Ако сте фенове на разнообразието в блек метъла и на втората вълна – това е запис, който със сигурност ще пробуди интереса ви.

Оценка: 9/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Любими парчета от албума: „Höstdröm“, „Han Bor I Skuggona“.

 


Албум: “Norden”
Артист: Ondfødt
Лейбъл: Immortal Frost Productions
Дата на издаване: 30-ти юли 2021-ва година

Линк за поръчка: https://smarturl.it/Norden

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments