THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Live Stream ???? | NYTT LAND представят „Ritual“

Live Stream ???? | NYTT LAND представят „Ritual“

Фолклорната формация NYTT LAND излъчва на живо концертно изпълнение, по време на което можем да чуем целия новдългосвирещ албум, „Ritual„,  който излезе наскоро.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Napalm Records, като е налично  в дигитален формат и на физически носител, в обичайните формати.

Излизайки от измръзналите, тъмни и мрачни гори на Сибир, NYTT LAND се издига като една от най-завладяващите музикални сили във фолклорната музика. В новия си албум, „Ritual“,  NYTT LAND без усилия привлича слушателите в свят на древни ударни инструменти и вокална традиция: осемте песни на Ritual разказват истории за богове и герои, родени преди векове и съхранени в традициите, изразени в уникално звуково преживяване, което най-добре може да бъде описано от дуото като Shamanic Dark Folk.

Древната шаманска култура на NYTT LAND е осезаема в песни като „U-Gra“ – въз основа на легендата за сибирското местно племе, известно като Ханти. В парчето се разказва историята на духовете пазители на племето, като мрачните ритуални песнопения в началото на песента молят духовете да бъдат добри към своите хора и да им помогнат да запазят земите си. Атмосферно, медитативно пътешествие, придружено от завладяваща ударна секция, акцентира върху несравнимите, уникални вокални слоеве с гърленото пееене на NYTT LAND. „Svartravn“ безпроблемно продължава тази атмосфера, докато въвежда меланхолични струнни раздели, разказвайки историята на воин, умиращ на бойното поле с гарван, който кръжи около него в очакване на неговия край. Умиращият войн разказва на гарвана за достойния си живот и делата, които е извършил, и че не се страхува от смъртта, молейки гарвана да отнесе новината за смъртта му на семейството му .
Основните теми на Ritual стават очевидни в художествената същност на NYTT LAND, обединени от мистериозни, преследващи визуализации, докато все още приветстват слушателя в техния духовен свят.
Песни като „Dead Man’s Dance“ и „Blood Of The North“ демонстрират скандинавските фолклорни корени на NYTT LAND, докато шаманското дуо извежда жанра до нови нива в „The Fires of Ragnarok“ и заглавната песен „Ritual“.
„Ritual“ е пример на интензивна, мракобеснса народна музика, вдъхновена от уникалната, автентична и древна сибирска култура на NYTT LAND. Ако групи като WARDRUNA, HEILUNG или RUNAHILD заклещват сетивата ви, тогава трябва да се подготвите за този Ритуал!

 

Линк за поръчка : https://smarturl.it/NyttLand-Ritual

 

 

Концертното изпълнение на „Ritual“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.