THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: MODERN RITES : Monuments

Стрийм: MODERN RITES : Monuments

MODERN RITES е новият,  вдъхновен от индъстриъл звученето мелодичен блек метъл проект, отроче на китариста Berg от швейцарската атмосферична блек метъл банда AARA и мултиинструменталиста Jonny Warren от американската експериментална метъл банда KUYASHII.
Днес бандата споделя  предпремиерено своя  дебютния   запис ,  „Monuments“, който ще бъде издаден официално на 27-ми август.
Албумът ще бъде наличен в дигитален формат, диск и под формата на плоча.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3xLLjVp

 

Сърцето на MODERN RITES заляга върху тежкия дисторшън бас звук на Jonny, вдъхновен от индъстриъл звученето на 90-те, като стерео бас линиите създават усамотено пространство, в което китарите на Berg отварят портали към мрачна атмосфера с опустошителни рифове, антемични тремоло подхващания и разнообразна текстура. Седем подобни композиции могат да бъдат открити в „Monuments“.
Joseph Calleiro поема смесването и мастерирането на албума в студио Dungeon By The Sea, САЩ.

Обложката е творба на Jonny Warren и представя важни подсказки за самия албум, които артистът обяснява:

„За „Monuments“ избрахме да се фокусираме върху човешкото състояние и да се потопим във вътрешните и външни конфликти, които съществуват в съвременния свят. Комбинирайки по-мрачните елементи на индъстриъл музиката с трогателни мелодии, целта ни бе да създадем атмосфера, която да олицетвори тези теми и да заложи почва за обследване вбъдеще. Обложката, представляваща моята интерпретация на известния котелски атриум в Атланта, репрезентира вътрешните мисли и работа на ума, психологическите монументи, които всички ние носим вътре в себе си. Брутализъм, индъстриъл и мелодичен блек метъл, в комбинация с психология са няколко от елементите, които дават начало на пътя на MODERN RITES.“

 

 

Съдържание на албума:
1. Intro
2. Vigilance Eternal
3. Black Wolf
4. Unburdened
5. Self Synthesis
6. Nothing Left To Give
7. Machine Paradox

 

 

 

Официалната премиера на албума в YouTube:

MODERN RITES са:
Archytekt (Jonny) – бас, ритъм и синтове, вокали
Katalyst (Berg) – китари

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.