THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ISSOLEI : „Devouring Current pt.2 – Treacherous Ascent“

ISSOLEI : „Devouring Current pt.2 – Treacherous Ascent“

Енигматичното продължение на „Devouring Current pt.1 – Crystalline Fractures“ от норвежката блек метъл банда Issolei носи името „Devouring Current pt.2 – Treacherous Ascent“ и включва в себе си три парчета : „Tenebrous Portent“, „Evocation Of The Chosen“ и „The Mantle Of Incumbency“, като по подобие на първата част, ще бъде издадено на 31-ви август тази годна чрез лейбъла Terratur Possessions.

 

Записът стартира мистериозно и яростно, врязвайки се още в самото начало съвсем рязко с песента „Tenebrous Portent“, като в цялата песен се усеща познатият до момента дисонанс, който описах в предния запис, като тук е представен в пъти по-тежко, а динамиката е още по-обсебваща и лавираща измежду бластовете, различните китарни композиции и вокалите, които директно те предизвикват да си извадиш сърцето и да го смачкаш под ритъма на музиката.

 

С напредвате на песните в албума мога да кажа, че вокалите ми стават все по-познати и със сигурност ще
разпознаете любимо лице в тях.
В песента , освен описаното по-горе , бях свидетел и на уникален атмосферичен пасаж с космически блек метъл оттенък , който не мога да си избия от ума. Връхлита толкова красиво от нищото, че те вкарва в невероятнаатмосфера на безтегловност.
Синтове, атмосферични китари, режещи рифове, ожесточени бластове… не знам какво друго да кажа, освен че трябва да чуете и да съпреживеете това, което и аз. Велико е.. а е едва първата песен.

 

Целият запис „Devouring Current pt.2 – Treacherous Ascent“ е сякаш едно странстване из непознати пространства.
Атмосферично, дисонантно на моменти, яростно и предизвикателно по време на цялата си продължителност.
Блек метъл издание, което няма да те остави с нормално сърцебиене дори за секунди с полудялото си тремоло, изригващи вокали и заиравки със звука.

 

Любимото ми парче от албума е  последното, „The Mantle Of Incumbency“.
Директно ме отнесе с вариациите от атмосферични пейзажи за своите почти 12 минути продължителност. По време на тази песен динамиката е толкова жестока и красива в същото време, че в даден момент онемяваш пред изобретателността на музикантите.

 

Оценка : 10/10 ????????????????????????????????????????

Формати на заглавието: 12″MLP/MCD/MC
Поръчки ще могат да бъдат направени скоро на https://van-records.com.

 

 

Изключително щастлива съм да споделя с вас любимата си песен от албума, „The Mantle Of Incumbency“.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.