THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Kalmankantaja : Waeltaja

Стрийм: Kalmankantaja : Waeltaja

Финландският атмосферичен блек метъл проект Kalmankantaja издаде днес новия си дългосвирещ албум, „Waeltaja“.
Обложката е творба на Hellish Razor.

„Waeltaja“ е епично възхваляване на суровата природа на Севера и почит към митовете и легендите, които и до днес се разказват в Северна Финландия.
Това е история за скитник, който се впуска в търсене да намери най -северните брегове на Похйола – краят на световете, да научи мъдростта на уважаваните предци от Севера, да се къпе в леденото студено море – в царството на Ахти и в крайна сметка да се върне у дома от пътуванията си като поклонник на езическите пътища.
На връщане нашият герой е уловен във виелица, което прави пътуването му у дома изпитание на силата срещу природните сили, докато се губи в студа, борейки се със стихиите и собствените си страхове по време на дългия си път обратно към горите на древността Кайнуу.
Тази поетична приказка е написана и изпълнена от гостуващия талант S.Korpituli (Iku-Turso, Korpituli, Khanus, Wrathage и др.) , като всичко е изпълнено на родния финландски език на музикантите.
Албумът е композиран от Grim666 в търсене на по-опростен звук, използващ хармонии вместо водеща китара, правейки повече място за атмосферата на клавирите, за да достави ледено студено изживяване от чист финландски блек метъл.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3BgYcsv

 

Съдържание:

1.Kohti muinaista pohjolaa
2.Rakotuli
3.Ajaton, karu, pohjoinen
4.Ikuisen viiman horisontti
5.Kuoleman kuiskaus
6.Roudan peitto
7.Väet vanhat vahvat

 

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.