THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: SOL KIA : Zos Ethos

Стрийм: SOL KIA : Zos Ethos

Белгийското авангардно блек метъл дуо SOL KIA издаде днес дебютния си дългосвиреш албум, “Zos Ethos”.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла I, Voidhanger Records, като е налично в дигитален формат и на физически носител – плоча.
Музиката в албума е продуцирана и смесена от CZLT, с изключение на третата песен, която е продуцирана от HUNHUMN и осмата, която е поета от ÔROS KAÙ.
Вокалите са записани от Déhà в Opus Magnum Studio, Брюксел.
Мастерирането е поверено на Nicolas Esterle от Angström Mastering.
Обложката е фрагмент от творбата „Different Ways To Infinity“ на Félix Luque Sanchez, като самите шаблони и дизайна са дело на CZLT.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3jHGjNw

SOL KIA е белгийско дуо, основано от вокалиста и текстописец Stephane Van Tricht и мултиинструменталистът Guillaume CZLT, човекът познат като главно действащо лице зад блек/дет метъл звяра ÔROS KAÙ, както и като основател на феноменалния оркестър NEPTUNIAN MAXIMALISM. Чудотворната алхимия между двамата сътворява “Zos Ethos”, дебютът на SOL KIA – едно от най-омайващите, експериментални и психеделични метъл заглавия на последния век, непрекъсна лавиращо измежду неудържимото насилие на блек метъла и халюцинигенен делириум, който влачи слушателя през различните състояния на съзнанието.

Изваяно като едно дълго мистично пътешествие, “Zos Ethos”по същество е вътрешна сонда, която бавно се спуска в езотеричните води. Мрачни и абразивни рифове постоянно се блъскат срещу величествените дронови архитектури на Guillaume CZLT, доакто мелодии от Средния запад и индъстриъл звуци създават кинематографичен по обхват и разумно организиран запис, в който измъчените призиви и текстове на Ван Трихт свидетелстват за дълбокото страдание да живееш живот без цел или надежда
И както самият той коментира в “Melancholia”, “Сега е миналото на бъдещето.”

 

Съдържание:
1. Sulfur (4:12)
2. Mithraeum (11:22)
3. Hunhumn (1:22)
4. Nasatanada Zazas! (7:05)
5. Homo Sensibilis (2:25)
6. Melancholia (1:23)
7. Hoathahe Saitan! (5:35)
8. Kosmik Katatonik Korpse (9:44)

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

SOL KIA са:
Stephane Van Tricht – вокали и текстове
Guillaume CZLT – инструменти/ MAO

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.