THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

SELBST представят видео към ‘Sculpting The Dirtiness Of Its Existence’

SELBST представят видео към ‘Sculpting The Dirtiness Of Its Existence’

Венецуелската блек метъл банда Selbst разкри официално видео към песен от последния си дългосвирещ албум.
Година след издаването на великолепния си втори пълнометражен запис, “Relatos de angustia”, бандата обедини сили с визуалния артист Fabio Rincones за пореден път.

Видеото  към песента ‘Sculpting The Dirtiness Of Its Existence’ може да бъде гледано тук:

Fabio Rincones е главно отговорно лице за обложката и визуалната артистична концепция зад „Relatos de angustia“, като видеото е развито като концепция заедно с музиканта N. и Fabio, малко преди да му бъде вдъхнат живот във филмово студио във Венецуела.

N. споделя:

„Видеото бе заснето от Фабио и неговия филмов екип в региона „Valle del muerto“ (Долината на мъртвите) в Mérida – регион , който е част от планинската верига на Андите, която минава през целия континент. За главаната роля екипът нае Ronnie Nordenflytch – чилийски актьор, подвизаващ се във Венецуела.
Бяхме в постоянна комуникация във връзка с прогреса, най-вече по време на предварителната продукция, обсъждайки всички идеи напред-назад.
Видеоклипът представя идеята за създаването и саморазрушението, както и концепциите за солипсизъм и нихилизъм. Също така включва литературни референции, като краткия разказ „The Circular Ruins“ от Jorge Luis Borges, който работи с алегории и разглежда темите за художественото творчество и т. нар. causa sui-обект, който е причина за себе си. В контекста на видеото това означава, че героят не е по -реален от собствените си творения. Можете да видите едно оживяващо същество на огромно и изолирано място, където се оказва обзето от тази необятност и празнота, поради което изпитва нужда да създава и извайва глинени фигури, наподобяващи неговото подобие. В крайна сметка унищожава всички тях, като по този начин унищожава собственото си отражение и сам се разпада …“

 

 

SELBST се заражда през 2010-та година от мултиинструменталиста и текстописец N. и вокалистът Frozen, като в този състав дуото издава демото „Veritas Filia Temporis“ малко след това. N. се премества да живее в Чили през 2016-та година, като продължава в този период да търси съмишленици и нови възможности. В резултат се появява дебютният едноименен дългосвирещ албум, представящ вокалите на N. Onfray от ANIMUS MORTIS през 2017-та година.

През 2018-та година N става главен вокалист на SELBST се превръща в пълна лайв банда , започвайки да изнася концертни изпълнения като следваща стъпка в еволюцията си.

През 2020 г. SELBST издаде своя втори дългосвирещ албум, „Relatos de angustia“ – дълбок , предизвикателен запис, който представи SELBST в пълния им потенциал.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.