THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Wooden Throne : Under the Moon They Wonder Until Fading Away

Стрийм: Wooden Throne : Under the Moon They Wonder Until Fading Away

Новосъздаденият атмосферичен блек метъл проект Wooden Throne, отроче на Mikko Lehto – основател и главно действащо лице на добре познатата ни банда October Falls, издаде днес дебютния си дългосвирещ албум.
Студийното заглавие носи името „Under the Moon They Wonder Until Fading Away“ и се разпространява чрез лейбъла Purity Through Fire.
Записите и смесването на албума са осъществени от  Mikko Lehto.
Мастерирането е дело на  Henri Sorvali от  Trollhouse Audio.
Обложката е творба на Anne Leinonen.
Линк за поръчка: https://bit.ly/3kTJzGc 

WOODEN THRONE позволява на Lehto да се фокусира върху спектралните мистерии на нощта и чрез това вдъхновение да създаде епичен блек метъл , изтъкан от звездни нишки. Без съмнение, самите OCTOBER FALLS обхващат епичните краища на блек метъла , но там, където гората е духовният/психически дом за техните творения, царството на WOODEN THRONE може да бъде оприличено на луната и космоса, под обаянието на вечните гори.

Компактен и в същото време обширен, 33-минутният „Under the Moon They Wander Until Fading Away“ е изключително завладяващо преживяване. От своите търпеливо измерени темпове до острото усещане за пространство и синтезаторните слоеве, от страстното изпълнение на Lehto до мощната калейдоскопска продукция, дебютът на WOODEN THRONE е творба , която поема отражението на славните години на 90-те и несъмненото бъдеще. Носталгията и тъгата са усещания, които заемат видно място тук, но вместо да поглъщат слушателя в удавяща се тъмнина, има парадоксално повдигащ и свеж аспект на албума, който му придава забележителна повторяемост. Като такъв, той насърчава потапянето в безброй дейности, било то скитане в гората, изследване на състоянията на съня или просто размишление върху невъзможните мистерии на живота.

„Under the Moon They Wander Until Fading Away“ оправдава заглавието си.
WOODEN THRONE разтваря необятните покои на отвъдното за онези, които се осмеляват да мечтаят!

 

 

Съдържание:

1.At the Sorrows Chamber 05:54
2.The Ravens Cross 04:36
3.Withered at Sunrise 06:00
4.Under the Moon They Wander Until Fading Away 05:53
5.Into Forests Calm 02:47
6.Return into Shadows 04:32
7.Through the Timeless Fields 02:43

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.