THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Ethereal Shroud

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Ethereal Shroud

Великобританският блек метъл проект Ethereal Shroud разкри премиерен сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Trisagion“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 10-ти декември тази година чрез лейбъла Northern Silence Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack , лимитиран тираж и аудиокасета, като по-късно ще бъде налично и на плоча чрез лейбъла Throne Records.
Отговорен за записите на барабаните, смесването и мастерирането на музиката в албума е Spenser Morris (басист и клавирист на Vukari).
Обложката е творба на Phil Lang.

Интересното в този албум е , че е записван спорадично през последните 15 години.

За заглавието мултиинструменталистът споделя :
„Наблюдаваме разпадането на всички наши минали морални структури в реално време. Парадигмите на това, което считахме за непоклатима, безспорна истина, трябва да бъдат извадени на повърхността. Независимо дали става дума за дългогодишна борба или мигновен сблъсък, ние сме наблюдавали как хората се борят за признание за това, което другите на властови позиции – често незаслужени – приемат за даденост.

„Trisagion“ е термин, означаващ „тройно свят“ , като се използва за обозначаване на православен химн в три части. Всяка от песните на „Trisagion“ е разделена в три части. През последните шест години композирах тези три песни, всяка от които се занимава с повишения цинизъм и презрение към начина, по който успях да видя света.
Начинът, по който се придържаме към отдавна остарели парадигми, които да ни ръководят, а не към това, което виждаме пред нас, и отказът да се приемаме взаимно по номинална стойност, възходът на фашизма като средство за засилване на чувството за себе си, разделението и обичайните методи за унищожаване на планетата, на която живеем, за краткосрочна печалба за сметка на онези, които ще дойдат след нас.

Езотеричните емоции, които изпитвам към другите и начина, по който ги свързвам със собствения си начин на справяне с нещата. Импресионистичното произведение на изкуството, направено за „Trisagion“ от Фил Ланг показва ужасяващия начин, по който човек може да види тези парадигми – като ужасяващи структури, сеещи страх измежду нас, с неясни, но все пак очертани контури; стари, разпадащи се и с поколение, което отчаяно се вкопчва в основите си, надявайки се да не се разпадне под тежестта им.

„Trisagion“ е блек метъл албум, също толкова предизвикателен, колкото и темата му – безкомпромисно дълги песни, които не доскучават нито за миг, избягвайки повторението в полза на целенасочено изграждане. Въпреки суровата си интензивност, той разчита на огромни симфонични потоци, за да пренесе посланието си, както и на набор от текстурни изследвания, в които Ethereal Shroud тепърва ще се развихря.

Няма как да бъда по -горд от резултата и съм готов да го разкрия пред света.
Всяка песен в записа идва със собствена импресионистична илюстрация, която ѝ съответства. PDF файлът с текстовете и тези илюстрации е достъпен с всички цифрови файлове за изтегляне в дигиталната версия, както и е отпечатан във всеки физически формат.“

Линк за поръчка: https://bit.ly/3Bbq3KW

 

Съдържание:
1. Chasmal Fires (27:47)
2. Discarnate (13:54)
3. Astral Mariner (22:34)
4. Lanterns (бонус парче за физическите носители) (13:37)

 

 

 

Премиерният сингъл, „Discarnate“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.