THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Alda : A Distant Fire

Стрийм: Alda : A Distant Fire

Американската атмосферична блек метъл банда Alda разкри предпремиерно четвъртия си  дългосвирещ албум, „A Distant Fire“.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено утре, на 8-ми октомври, чрез лейбъла Eisenwald, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – лимитиран тираж дискове и аудиокасети.
Написан между 2017 и 2019 г., „A Distant Fire“ е записан и създаден през 2020 г. от Jake Superchi (Uada, Ceremonial Castings), който предоставя на тези песни подходящо топла и достъпна продуцентска работа, която комплиментира отлично музиката и композициите на групата. И накрая, мастерирането е поверено на известния Мел Детмер в Studio Soli (Sunn O))), Wolves in the Throne Room, Earth, Elder).
Обложката е творба на Craig Strother.

Линк за поръчка: https://ffm.to/adistantfire

Произхождащи от залесените хълмове на западната част на Вашингтон, Alda създават отлична комбинация от блек метъл, фолк и пост-рок в рамките на повече от дванадесет години, издавайки три пълнометражни албума между 2009-та и 2015-та година, свирейки селективни концерти на живо в Северна Америка и предприемайки първото си европейско турне през 2018 г.
През цялото си съществуване Alda поддържат стабилен състав от същите четирима членове – Джейс и Стефани Брутън, Тим Браун и Майкъл Корчоннов. Тази стабилност позволява на групата да управлява единствен фокус в поддържането на утвърдения си звук, като едновременно с това развива и увеличава звученето си с всяко преминаващо издание.

„A Distant Fire“ със сигурност ще очарова слушателите – запознати с традицията на бандата и такива, които не са. Тематично албумът разказва история за изправянето пред тежкото и несигурно бъдеще, за нощи, осветени от далечни пламъци и дни, затъмнени от пепел и дим. Песните сливат елементи от гореспоменатите жанрове с лекота, което позволява на тези песни да се развиват органично и представя на слушателите примамливо звуково изживяване. Потапящите качества на албума се подчертават от епичните композиции на групата както по дължина, така и по музикално развитие в песните.

Като цяло, „A Distant Fire“ представлява забележим растеж и трансформация в писането на песни и музикалното изпълнение на Alda, като същевременно остава верен на духа и атмосферата, зададени през вече четиринадесетте години на групата на сцена.

 

 

Съдържание:

1.First Light
2.Stonebreaker
3.Drawn Astray
4.Forlorn Peaks
5.Loo-Wit
6.A Distant Fire

 

 

Официален стрийм на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.