THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на Goat Torment

Нов сингъл от предстоящия албум на Goat Torment

Белгийската блек/дет метъл банда Goat Torment разкри нов  сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Forked Tongues“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 29-ти октомври тази година чрез лейбъла Season of Mist Underground Activists, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ винил.
Музиката в албума е записана в различни студиа – MMP Studio, Blackout Studio и собствената бърлога на музикантите , а смесването и мастерирането са осъществени от Jérémie Bézier (EMPTINESS) в Blackout Studio, Брюксел.
Обложката е творба на Olivier Lomer (EMPTINESS).

Линк за поръчка: https://bit.ly/3mymsSG

 

 

Съдържание:
1. Pantheon Of Devourment (5:21)
2. Disorder And Disruption (4:12)
3. Cursed (5:29)
4. Forked Tongues (4:46) (LISTEN)
5. The Road To Oblivion (2:08)
6. Profanation (5:13)
7. Deceitful Faith (5:38)
8. Ravenous Ghouls (5:41)
9. Charnel Houses (4:46)

 

Блек метъл кръстоносците GOAT TORMENT се завръщат с ‘Forked Tongues,’ първият им албум за последните шест години. Същинска пещ от първична сатанинска ярост, която оказва див натиск над всеки слушащ!

GOAT TORMENT се заражда през 2008-ма година от Kwel и K.J. с намерението да създадат музика, която да послужи като оръжие за масово унищожение и да унищожи всичко, за което така нареченето ни „общество“ милее. В началото се разбират Kwel да свири на бас, а K.J. да поеме вокалите. Всичко потръгва добре, но така и не намират китарист, който да приеме насериозно идеологията на групата. Затова и Kwel решава да поеме всички китарни части , а K.J. започва да свири на бас. След месеци търсене, бандата успява да се сдобие и с барабанист – Perversor. В този момент , вече като трио, бандата създава демо касетка с четири парчета през 2009-та година, чрез австрийския лейбъл Terrorghoul Productions. Отзвукът от това демо е огромен и много по-големи лейбъли веднага показват своя интерес към GOAT TORMENT.

В този момент, групата вече споделя сцена с банди като Grave Miasma, Hell Militia, Enthroned, Black Crucifixion, Black Witchery, The Devil’s blood и др. по време на различни европейски турнета и фестивали.
В началото на 2010-та година GOAT TORMENT се разделят с барабаниста си Perversor поради музикални различия и в ранните дни на април същата година, мястото му е заето от S. , готов да застане здраво зад мощно горящата машина.Смъртоносната троица на GOAT TORMENT бива завършена. Нови песни биват написани, групата свири по много нови участия , още много кръв бива пролята.

Точно една година по-късно , бандата влиза в белгийското Blackout Studio, за да запише музиката за предстоящите си албуми: 7″ сплит запис с The Beast , издаден през 2012-та година и друг 7″ запис – „Into The Mouth of the Serpent“.Директно след издаването на последния запис, Kwel и S. решават да се разделят с K.J., предимно поради различните виждания за бъдещето на групата. В този момент GT решават да продължат като дуо , наемайки различни музиканти за живите изпълнения.

Бандата се завръща в Blackout Studio през есента на 2012-та година за записите на своя дебютен дългосвирещ албум, ‘Dominande Tenebrae’ , който бива издаден през 2013-та година чрез лейбъла Amor Fati Productions . След около година , включваща няколко европейски концерта, бандата за първи път стъпва и на американска земя – на фестивала Maryland Deathfest XII. Goat Torment искат да продължат като четиричленна група, но това така и не се случва поради различията в мисленето на музикантите.

През септември 2014-та година S. решава да напусне бандата, поради лични причини и планове, като вече няма възможност да отдели достатъчно време за барабаните и групата. Kwel не след дълго подава палките на добре познатия ни барабанист Torturer (Mor Dagor, Bethlehem, ex-Belphegor), който се присъединява към GOAT TORMENT като пълноправен член. Бандата под формата на дуо се завръща в Blackout Multimedia Studio в началото на 2015-та година и записва своя втори дългосвирещ албум.

През лятото на 2015-та година , ‘Sermons To Death’ бива издаден, отново чрез лейбъла Amor Fati Productions. Бандата покорява Щатите , придружавана от изпълнителите Saroth и Vagus Nox като лайв музиканти. Впоследсвие, Vagus Nox се присъединява към писането на нов материал и в края на 2020-та година, третият дългосвирещ албум на бандата, ‘Forked Tongues’ , бива завършен.

Новият албум предлага свръх тежки и потъмняващи пасажи, които служат само за смекчаване на неумолимата скорост на взрива. ‘Forked Tongues’ е музикалното наказание, сякаш изковано в тигела на ада!

 

Премиерният сингъл, „Cursed“.

 

 

Полезни връзки:

www.goattorment.com
www.facebook.com/Goattorment
www.instagram.com/goattorment

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.