THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на (Dоlch) 

Премиерен сингъл от предстоящия албум на (Dоlch) 

Енигматичната немска дуум метъл / неофолк група (Dоlch)  разкри премиерен сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Nacht“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 4-ти февруари 2022-ра година чрез лейбъла Ván Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител (12″ винил и CD Digipack).
Албумът е втората част от вече започнатия от групата цикъл , състоящ се от три части : FEUER, NACHT и TOD.
Премиерният сингъл, „Tonight“,  ще бъде наличен и под формата на   EP  от 18-ти октомври, като ще може да бъде открит на диск и плоча.
Допълнителни детайли ще бъдат ясни на по-късен етап.

Бандата е формирана през 2012 -та година  като трио,  с членове Pierre (пиано) , А (бас)  и Arne (вокали, китари, програмиране). В началото на музикалната си кариера бандата се определя като атмосферичен блек метъл, който впоследствие преминава към по-изчистено дроун, дуум и неофолк  звучене , слагайки  началото на нова ера за бандата и правейки я  такава, каквато можем да я чуем днес, вече не като трио, а като дуо – в бандата можем  да се насладим на творчеството на A и Arne.
( D O L C H )  към момента имат издадени няколко EP-та , включително и кратък сплит албум с King Dude, който излиза през май 2016-та година, като дебютният дългосвирещ албум на бандата, „FEUER“, се появи на бял свят през 2019-та и за сравнително кратък отрязък от време покори слушателите по цял свят с типичната атмосфера на дуото.

 

 

Премиерният сингъл, „Tonight“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.