THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: NORSE : Ascetic

Стрийм: NORSE : Ascetic

Австралийското блек метъл дуо NORSE , водено от барабаниста и китарист Forge (Ashen Horde, Enticer, Gods of Eden, Somnium Nox, Virulent Depravity, Convulsing (live), Rise of Avernus (live), ex-Human Forgery, ex-Paindivision, ex-Paroxsihzem, ex-The Amenta, ex-Augury (live), ex-Greytomb) и вокалистът и басист ADR издаде своя четвърти дългосвирещ албум, ‘Ascetic’.
Студийното заглавие се разпространява   чрез лейбъла Transcending Obscurity Records, като е  налично в дигитален формат и на физически носител в различни формати.

Линк за поръчка:  https://bit.ly/2X5u6cB

Дисонантната музика на Norse се превърна в  синоним на уникалност през годините, като дуото свири интензивна, мрачна и донякъде футуристична музика, която се усъвършенства с всеки следващ албум.
Те свирят изчислена, атонална, но силно ритмична музика, доставена с подобна на машина прецизност, която звучи значително по-различно и освежаващо, когато повечето блек метъл групи твърде много разчитат на своите корени и основоположници в миналото за определяне на рамката, по която да вървят.
Без и за момента да изглежда така, сякаш са загубили пътя си, навлизайки дълбоко в дисонансните територии; Norse имат предварително дефинирана траектория дори с безбройните си вариации и вълнообразности. Те се придържат към своя мутирал звук, който е зареден с груби, отровни вокали, добавяйки характер към отвъдното механизирано рифиране и неумолими спазматични вълни на бластовете.
Тази дългогодишна австралийска група е създала изключителна музика, която не само се противопоставя на тенденциите, но и се придържа към тази на други съмишленици от лейбъла като Replicant, Veilburner и Crypts of Despair.

 

 

Съдържание:
1.Ascetic
2.Parasite Warmongers
3.Fearless Filth Seeker
4.Accelerated Subversion
5.Radical Depression
6.Zero Insight
7.Blight
8.Useless

 

 

Официален стрийм на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.