THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

GAEREA стартират записите на третия си дългосвирещ албум

GAEREA стартират записите на третия си дългосвирещ албум

Португалската катарзисна блек метъл банда GAEREA влиза в Demogod Recording Studio във връзка със записите на новия си дългосвирещ албум, който ще бъде издаден през идната година чрез лейбъла Season of Mist!

GAEREA коментират:
„Вдъхновение, Хаос и Катарзисна магия !
Дами и господа,
С голяма сила и хаотичен глад сега стоим пред чисто нова глава в историята на GAEREA. По време на най -мрачния период, на който някога Артистичният свят е бил свидетел, никога не сме се сдържали – издадохме LIMBO по време на пандемията и го превърнахме в най -силния и най -интензивния ни запис към днешна дата.
Тъй като светът бавно се превръща в пепел след най -големия пожар на нашето време, GAEREA навлизат в нов път, опустошавайки вътрешната си същност и разширявайки това, което е останало от силните ни страни. Днес отново влизаме в DEMIGOD RECORDS, за да работим в тясно сътрудничество с нашия дългогодишен посланик и продуцент Мигел Терезо – геният, който продуцира „Unsettling Whispers“ и „Limbo“, за да дадем живот на новия опус на GAEREA, най -освобождаващото преживяване, което някога сме отприщивали. Този нов албум ще бъде издаден чрез Season of Mist през 2022 г. веднага след турнетата на „Limbo“. Дръжте се. НИЕ СМЕ GAEREA. „

 

За който не е срещал бандата до момента, GAEREA е блек метъл квинтет от Португалия. Заражда се през 2016-та година, като бандата издава своя едноименен дебютен EP запис на 11-ти ноември 2016-та чрез Everlasting Spew Records. Той бързо бива отразен по зашеметяващ начин от световната преса, като малко след това идва ред и на издаването на дебютния дългосвирещ албум на бандата, „Unsettling Whispers“ (2018).

GAEREA през годините участва в редици фестивали в Европа и Китай, като в някои от тях си партнира на една сцена с Jupiterian, като презмай 2019-та дои проведе китайско турне , в което бе хедлайнер.
Сред останалите изпълнения на живо на групата, стоят имена на фестивали като SWR Barroselas Metalfest (PT), De Mortem et Diabolum (DE), Throne Fest (BE), Frantic Fest (IT), Eresia Metal Fest (IT), Amplifest (PT) и много други. През есента на 2019-та GAEREA направиха и страхотно турне с NUMENOREAN в Европа.

Вторият дългосвирещ албум на бандата, „Limbo“, се появи през 2020-та година, в епицентъра на пандемията, като отбеляза един от най-големите пробиви за GAEREA до момента, издигайки звука им до още по-внушителни структури.

 

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.