THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на SWALLOW THE SUN

Нов сингъл от предстоящия албум на SWALLOW THE SUN

Финландската дет/дуум метъл банда SWALLOW THE SUN разкри  втори  официален сингъл от предстоящия си осми дългосвирещ албум, „Moonflowers“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 19-ти ноември чрез лейбъла Century Media Records. Заедно с някои от форматите на албума ще бъде издаден и допълнителен бонус албум с много специални инструментални версии на песните от заглавието. Този инструментален албум е специално композиран за струнни инструменти и е записан в Sipoo Church във Финландия от  TRIO NOX .

Китаристът Juha Raivio коментира:

„Знам добре, че не трябва да казвам това, но дълбоко мразя този албум. Мразя къде ме отвежда, как ме кара да се чувствам и какво представлява за мен лично. Иска ми се да не е така. Но въпреки цялата му честност, нямам друг избор освен да го обичам. Това е всичко, което има значение за мен що се отнася до музиката и няма значение как ме кара да се чувствам, стига да съществува. За мен този албум е като огледало на дълбокото разочарование от себе си. Дори все още искам да вярвам, че има и може да има нещо повече от това в мен. Но нямам нужда и не искам да говоря повече за това. В края на краищата музиката означава толкова различни неща за всеки един от нас , в зависимост от начина, по който сме извървяли собствените си пътища, и това е красиво нещо в музиката. Няма правилно и грешно.

 

След като приключих с писането на цялата музика за този запис през есента на 2020 г., започнах да пиша тези малки инструментални версии на песните от албума за цигулка, виола, виолончело и пиано. Най -вече, защото се чудех какво ще е усещането, исках да чуя първо всички тези интимни версии на песните преди да чия цялата версия на албума. Беше наистина красиво да видя и чуя тези песни да оживяват по този начин и форма, записани на живо в тази голяма църква във Финландия. Да мога да чуя ехото на тази музика, отразяваща се от църковните стени и поемаща самата душа на тези стари дървени инструменти, свирени от истински хора на това свещено място. Нещо в това да чуеш струните вдъхва тази крехка красота в песните, които иначе биха донесли толкова болка.
Сега поглеждайки назад, може би съм написал тези версии само за себе си, за да мога да чуя и почувствам поне някаква красота и утеха в тези песни, може би …

 

Този път исках сам да създам обложката на албума, така че да стои толкова брутално откровено за мен, колкото и музиката. Затова нарисувах луната на корицата на“ Moonflowers „със собствената си кръв и я украсих с цветя, които взех и изсуших през пролетта на 2016 г. Може би това не е най -забележителното произведение на изкуството, правено някога на този свят, но за мен това е всичко. Нямаше да напиша нова музика преди да съм поел в правилната посока на живота си , но накрая цялата тази музика просто се изтласка от мен през дългите нощи на тази смазваща и непрестанно затваряща се килия. Нещо израсна от тази празнота в крайна сметка и написването на тези песни ме накара много да се замисля за лунните цветя, които цъфтят в най -тъмния час на нощта, така че това име усетихме като изключително подходящо за албума. „

 

Съдържание:
1. Moonflowers Bloom In Misery
2. Enemy
3. Woven Into Sorrow
4. Keep Your Heart Safe From Me
5. All Hallows’ Grieve (featuring Cammie Gilbert)
6. The Void
7. The Fight Of Your Life
8. This House Has No Home

 

Премиерният сингъл, „Enemy“:

 

Двете версии на песента (оригинал и класическа, в изпълнение на Trio Nox) в Spotify:

 

SWALLOW THE SUN са:

Juha Raivio – китари
Matti Honkonen – бас
Mikko Kotamäki – вокали
Juuso Raatikainen – барабани
Juho Räihä – китари

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.