THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: DOEDSVANGR : Serpents Ov Old

Стрийм: DOEDSVANGR : Serpents Ov Old

Включвайки в редиците си четирима блек метъл ветерани, DOEDSVANGR се завръщат след седем години мълчание, за да дадат живот на своя своя втори дългосвирещ албум, „Serpents Ov Old“.
Вокалистът Doedsadmiral от NORDJEVEL, китаристът и басист Shatraug от SARGEIST, китаристът BST от THE ORDER OF APOLLYON и барабанистът AntiChristian – бивш член на TSJUDER, съчетават различни блек метъл традиции и освобождават с размах хедонистичния пламък на силно разтърсваща злоба върху света.

 

„Serpents Ov Old“ съдържа следните парчета:

1. Serpents Ov Old
2. As The Rivers Bleed Their Blessings
3. Flagelist
4. Imperialis
5. White Finger
6. Black Dragon Phoenix
7. Carrier Of Heads
8. The Salt Marsh
9. Poisonous Tides

Гост-вокалите в песента „Flagelist“ са дело на Nag (TSUJDER) , а в парчетата „Imperialis“ + „Black Dragon Phoenix“ са записани от Vicotnik (DØDHEIMSGARD).

Лимитиранте версии CD и плоча включват бонус парче, „Pile Driver“, от култовата канадска траш метъл банда PILEDRIVER.

Китаристът BST поема записите на китарите и баса, както и смесването и мастерирането на музиката в собственото си студио във Франция. В допълнение, барабаните и вокалите биват записани в студио Velvet Recording , Норвегия.
Обложката за „Serpents Ov Old“ е създадена от Khaos Diktator Design (CULTUS PROFANO).

 

Официален стрийм на албума в YouTube:

 

 

Китаристът BST коментира създаването на „Serpents Ov Old“:

„Начинът , по който този албум бе записан е по-скоро нетипичен и необикновен. Първо записахме барабаните без каквато и да е друга записана музика, означавайки че скелетът на парчетата се държеше единствено на барабаните. Тези части съдържаха специален груув в себе си , което остави място за атмосфера и оттам нататък , песента започна да се пише доста спонтанно и инстинктивно. Простичко казано, следвах вдъхновението, което тези семпли на барабаните предоставяха, без да мисля твърде много. Като цяло, не искам да придавам особена интелектуалност на процеса на писане. Трябва да бъде висцерален. Друго особено нещо в изграждането на албума беше, че го направихме дистанционно. Пандемията беше в своя пик, нямаше как да се срещнем, да репетираме, или пък дори да говорим толкова за това как трябва да звучат нещата.Написах музиката за ‘As The Rivers Bleed Their Blessings’ в изолация, в собственото си студио, което беше едновременно удобно и вдъхновяващо за мен.“

 

„Serpents Ov Old“ ще бъде официално издаден под формата на CD, плоча и дигитално чрез лейбъла Debemur Morti Productions на 29-ти октомври, като поръчки могат да бъдат направени в официалния сайт на лейбъла тук: https://bit.ly/3lRvCrp .


 

DOEDSVANGR се заражда през 2014-та година от Doedsadmiral със специфичното намерение на музиканта да изрази сурова бруталност чрез музика.
Вдига летвата доста високо, когато идва момента да избере своите съмишленици и съвсем скоро към него се прсъединява на барабаните AntiChristian от TSJUDER, последван от Shatraug (SARGEIST), напълно изпълняващи виждането на Doedsadmiral за бандата. Името DOEDSVANGR само по себе си е интересно и има две значения, като може да означава „полета на смъртта“ и „мъртва утроба“.

През 2015-та година DOEDSVANGR подписват с лейбъла Immortal Frost Productions дебютният албум на бандата от 2017-та година, „Satan Ov Suns“, се оказва перфектната бленда от финландски и норвежки блек метъл.

През 2019-та година , BST (THE ORDER OF APOLLYON, ex-AOSOTH) се присъединява към DOEDSVANGR на китари и работи усилено по новия дългосвирещ албум.

Паралелно с подписването на договор с Debemur Morti Productions, DOEDSVANGR също така вече си сътрудничат с буукинг агенцията Flaming Arts , което означава, че съвсем скоро вече ще можем да чуем бандата на живо.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.