THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Втори сингъл от предстоящия албум на Ofermod

Втори сингъл от предстоящия албум на Ofermod

Шведската дет/блек метъл банда Ofermod разкри нов сингъл от предстоящия си пети дългосвирещ албум, „Mysterium Iniquitatis“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 3-ти декември чрез лейбъла Shadow Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack, плоча (от 29-ти март 2022-ра) и аудиокасета.
Продуцент на албума е Magnus “Devo” Andersson.
Обложката е творба на John Albin Hampus Ekström.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3EuBCPI

Към настоящия момент OFERMOD едва ли имат нужда от представяне. Сформирани през далечните мрачни дни на 1996-та, бандата издава своето дебютно EP, „Mystérion Tés Anomias“ две години по-късно. Макар и състоящо се само от две парчета, първата творческа проява на OFERMOD бързо посява семената на движението на ортодоксалния блек метъл, който продължава да разцъфва и в следващия век, заедно с побратими групи като FUNERAL MIST и MALIGN. Престъпност и хаос следват основателя на бандата Belfagor почти навсякъде, поради което и бандата в даден момент остава на заден план, в неактивно състояние. Въпреки това, OFERMOD отново се активизира в даден момент, като се завръща с дългосвирещия си албум „Tiamtü“ през 2008-ма година, като след него бандата издава още няколко записа : Thaumiel (2012), „Serpents’ Dance“ (2014), Sol Nox (2017) и „Pentagrammaton“ (2020), който всъшност е бил първоначално замислен за дебют на бандата и съдържа едни от първичните идеи на музикантите, още в самото им зараждане.
Всеки от албумите подрежда парченце по парченце пъзела на OFERMOD – винаги еднакви, но и винаги различни.

И този пъзел сякаш е безкраен, без значение кога и как се появява нов албум на OFERMOD. Това със сигурност може да бъде казано за „Mysterium Iniquitatis“, в който отново можем да чуем оригиналния състав на бандата – Belfagor на китари и Nebiros (MALIGN, MEPHORASH) на вокали, заедно със сесийния басист Magnus “Devo” Andersson (ex-MARDUK) и сесийния барабанист Calle Larsson.
Всъщност, „Mysterium Iniquitatis“ веднага напомня за онзи безкрайно влиятелен дебютен EP запис на групата от 1998-ма година – „Mystérion Tés Anomias“, но смекчен от възрастта, опита и уравновесеността. Едновременно готови за война и хипнотизиращи, огнени и яростни, но изпълнени и с финес. „Mysterium Iniquitatis“ представя OFERMOD в най -тесен аспект, характерната им пагубна мелодичност придобива нови контури, когато преминава през такова поразително звуково поле.
По същия начин вокалите на Nebiros връщат мрака от миналото, пресичайки миналото, настоящето и бъдещето с еднакъв възход; ясното му произнасяне наистина повдига смъртните кости.
Продукцията, осъществена от Andersson в Endarker Studios , реже като блестящ нож и ръждясала брадва едновременно, перфектно допълнени с желязна ръка към непрекъснато нарастващото и разгръщащо се писане на песни тук.
Специално място в албума имат и хоровите гост-изпълнения на Thomas Ericksson (Year of the Goat) и Lars Broddesson (ex-MARDUK), предавайки несравнима грандиозност на записа.

 

Съдържание:

1.Mysterium Iniquitatis 07:11
2.Inax Ya Lil 05:50
3.When the Blacksmith Killed the Shepherd 06:01
4.Arteria Uterina 05:37
5.Sacrosanctus 03:26
6.Poraios De Rejectis 07:29
7.Consecration 07:21
8.Loyal to Belial 06:22

 

 

Премиерният сингъл, „When the Blacksmith Killed the Shepherd“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.