THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на 1914

Нов сингъл от предстоящия албум на 1914

Украинската блек/дет/ дуум метъл банда 1914 разкри нов  сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Where Fear And Weapons Meet“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено утре, 22-ри октомври,  чрез лейбъла Napalm Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител в различни формати.

Линк за поръчка: https://smarturl.it/1914-WFAWM

 

За разлика от предишните им творби, „Where Fear And Weapons Meet“ не се отнася до смъртта, а става дума за живота. Повечето от главните герои в песните са оцелели през войната, стават герои и накрая се завръщат у дома. Дори корицата на албума подчертава това: ранен, шокиран и кървящ, единственият оцелял от атаката държи ръката си в щит, молейки се в агония, но смъртта не го отнема. Заслужава да живее и смъртта му дава живот. Изпълнени с много знания, текстовете се отнасят до съдбата на отделни хора, които илюстрират жестокостта на войната и безброй други истории.
1914 избухват с интрото „War In“, обобщено в последното парче „War Out“, и веднага изграждат нишка към предишните записи. „War In“ е оригиналът на най -известната сръбска песен от периода на Великата война „Tamo Daleko“. Подобно на Първата световна война, албумът започва в Сърбия и продължава към първата песен от перспективата на Гаврило Принцип, който убива австрийския ерцхерцог Франц Фердинанд и съпругата му през 28-ми юни 1914 г. в Сараево и предизвиква избухването на Първата световна война.

Следва интензивен, задълбочен анализ на исторически събития, като например- Битката при Вими Ридж, срамните страници от историята на Британската империя в парчето “Coward” с участието на Саша Бул (Me And That Man), Битката на Месини в “Pillars of fire” и пехотния полк, Харлемските бойци на ада, в “Don’t Tread On Me”. Масивното парче “…and a cross now marks his place” представя гост-изпълнението на вокалиста на Paradise Lost Ник Холмс и разказва за смъртта на A. G. Harrison, който е убит на 20-ти май 1918 г., и историята за това как майка му чува ужасната новина за сина си, който никога не се връща.
За да изобразят историята по най -автентичния начин, 1914 използват текст от оригиналното писмо, без никакви големи промени.

Автентични сили, напомнящи за звукова война, пренасят тези истории още по-далеч в настоящето и превръщат „Where Fear and Weapons Meet“ в нова силно интензивна и дълбока продукция, която дава индикации да даде на 1914  още по-висока оценка, отколкото вече се приписва на петте предишни части.

 

Съдържание:

1.War In
2.FN .380 ACP#19074
3.Vimy Ridge (In Memory of Filip Konowal)
4.Pillars of Fire (The Battle of Messines)
5.Don’t Tread on Me (Harlem Hellfighters)
6.Coward (ft. Sasha Boole)
7….And a Cross Now Marks His Place (ft. Nick Holmes)
8.Corps d’autos-canons-mitrailleuses (A.C.M)
9.Mit Gott für König und Vaterland
10.The Green Fields of France (No Man’s Land, Eric Bogle song)
11.War Out

 

 

Премиерният сингъл, „FN .380 ACP#19074“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.