THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Rïcïnn с официално видео към песента „Doris“

Rïcïnn с официално видео към песента „Doris“

Енигматичната френска изпълнителка и композиторка Rïcïnn (Laure Le Prunenec) представя видео към песента „Doris“, част от излезлия през изминалата година  втори  дългосвирещ албум,  „Nereïd“.

Линк за поръчка на албума: http://www.blood-music.com/store

В свят, в който се величаят копи пейст културите, меркантилността и всичко повърхностно, се издига Rïcïnn – проект, зароден от желанието на Laure Le Prunenec да остане вярна на своя инструмент, гласът.
Като дете, изпълнителката изготвя лечебни отвари, формули и ги предлага на света. Експресия на сегашния момент.
Огън и вода, китове и птици. Звуци, излизащи от мъглата, движещи се с полъха на крайбрежния  бриз, изплювайки разтърсващите се останки на разбита арка, останки от древна и забравена цивилизация, вливащи се в прозорците на времето.
Rïcïnn се появява като самотен оцелял от пре пост-апокалиптична вселена. Нов свят, в който тя сякаш преживява загубата на своята непозната култура.
“Nereïd”е смесица от много култури, асимилирана и представена чрез нейния собствен език.
Преживяването на едно въплъщение в материалния свят, попадащо сред живите , докато нимфите на Посейдон движат океана, правейки своите избори, хармонизирайки ритмите на природата.
Позната покрай работата си като дамски вокал за Igorrr и Öxxö Xööx, както и за Corpo-Mente, самостоятелната солова работа на Rïcïnn има не по-малко главозамайващо звучене , като почти цялата продукция и изпълнение на включените инструменти, са нейно дело.
Резултатът е небесен танц, преминаващ в неочаквани експлозии на терор, всеки сам по себе си свещен.

 

 

Официалното видео към „Doris“, илюстрирано и анимирано от M. M. Muench:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.