THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Blodtår представят сингъла „Svartsejd“

Blodtår представят сингъла „Svartsejd“

Новосъздадената шведска блек метъл банда Blodtår представя премиерен сингъл от дебютния си едноименен  EP запис, „Blodtår“.
Очаква се заглавието да бъде издадено на 26-ти ноември чрез лейбъла Nordvis Produktion, като може да бъде поръчано на физически носител (диск) тук: https://bit.ly/2ZcayF5 .
Обложката на предстоящия EP запис изобразява  илюстрация  на  принцеса Тувстар ,творба  на един от любимите ми шведски художници – Йон Бауер, от чиито светове  мнозина сме запленени още от деца, обработена и редактирана от Carl Stjärnlöv.

 

Blodtår се заражда през 2019-та година. Основателят на групата, Карл,отдавна се опитва да открие музика със силно изразено чувство. След дълго търсене и почти никакви резултати, музикантът решава да поеме нещата в свои ръце. Неговата пътеводна звезда – във всичко – от атмосфера, мелодия и избор на име – е акустично парче, наречено „Blodtaar“, собственост на норвежката блек метъл група Ljå. И това може би е единственото влияние на Blodtår, свързано с метъла. Останалите източници на вдъхновение включват фолклорна музика, изкуството на Йон Бауер, както и скандинавският фолклор и природа.

“След като завърших това EP”, коментира Карл, “ имах един специфичен партньор в ума си: Nordvis. По мое мнение, никой друг не би могъл да пасне на тематичната експресия на Blodtår. Затова и те са единственият лейбъл, на който изпратих музиката си. Каталогът на Nordvis винаги ме е впечатлявал, затова и съм наистина горд, че в момента съм част от него.“

 

 

Съдържание:
1. Djävulskap
2. Svartsejd
3. Besatt
4. Aldrig Mer

 

 

Премиерният сингъл, „Svartsejd“:

 

 

Кратко видео представяне на Blodtår:

 

Полезни връзки:
https://www.nordvis.com/en/blodtar-a-43
https://www.facebook.com/BlodtarOfficial
http://blodtar.bandcamp.com
http://www.nordvis.com​​​
http://nordvis.bandcamp.com​​​
http://www.youtube.com/c/Nordvis​​​
http://www.instagram.com/nordvis

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.