THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Eucharist представят сингъла „MISTRESS OF NIGHTMARES“

Eucharist представят сингъла „MISTRESS OF NIGHTMARES“

Шведските дет/блек метъл легенди Eucharist се завръщат с нов сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „I Am the Void“.
Дългоочакваното заглавие ще бъде издадено във всички възможни формати на 22-ри март 2022-ра година чрез лейбъла HELTER SKELTER PRODUCTIONS (с дистрибуция от Regain Records).

Историята на EUCHARIST е дълга и заплетена, но това, което групата успя да направи през 90 -те, остана в историята като легендарно. Първоначално създадени през 1989 г. и след това преминаващи през различни нови начала и прекъсвания през следващото десетилетие, малко преди разпадането им през 1998 г., шведите EUCHARIST заявяват своето име в ъндърграунда през 1992 г. с едноименното си демо, малко след това последвано и от ключовото EP „Greeting Immortality „, издадено чрез култовия лейбъл Obscure Plasma , който впоследствие се превръща във влиятелния лейбъл Avantgarde Music, който познаваме днес.

Въпреки това, дори това завидно постижение бива засенчено от дебютния албум на групата, „A Velvet Creation“, през 1993 -та година. Студена като камък класика, „A Velvet Creation“ до голяма степен помогна за настъпването на ерата на мелодичния дет метъл и макар че в никакъв случай не е първият „мелодичен“ дет метъл запис, той е може би най-добрият за онази епоха, запазва искреността и меланхолията, напълно отговаряща на заглавието му.

С хаоса около прекъсванията и възобновяванията на дейността на групата, EUCHARIST се появява няколко години по -късно с още един еднакво монолитен албум и все пак категорично различен от първия им запис – вторият дългосвирещ албум, „Mirrorworlds“. Както се предполага от заглавието, както и от обложката, „Mirrorworlds“ е хипнотизиращо преживяване, пренасящо рупата в по-модерна територия (на която те самите дават старт в началото) и разкрива шеметен и ослепителен прог-дет подход, за щастие все още узрял със своята меланхоличност.

В годините след първоначалното им разпадане, култът към EUCHARIST продължава да става все по -трескав с всяко следващо поколение метъл почитатели, като преиздаването на двата дългосвирещи албума от страна на REGAIN RECORDS през 2000 -та помага значително за тази кауза. И все пак, името беше на практика мъртво … до 2016 г., когато семената на третото дългосвирещо заглавие на бандата, „I am the Void“, биват посяти.

Основоположникът и вокалист/китарист Маркус Джонсън споделя:
„Концерт във Варберг, Швеция, накара мен и Даниел [Ерландсон, оригиналният барабанист] да решим да направим друг албум. Искахме да променим стила в по-тъмна атмосфера, както лирично, така и музикално-нещо, което винаги съм искал. В крайна сметка Даниел сметна, че интересът му лежи другаде и иска да се измъкне от проекта и по това време албумът е повече или по -малко записан. Този път бях написал всички текстове и също направих цялата музика, с изключение на няколко рифа, които бяха на Даниелс, като Даниел беше помогнал с някои от структурите на песните.
Честно казано, „I am the Void“ е определено по -тъмна версия на EUCHARIST – и една почерняла до хрупкавост. Докато базата от дет метъла , заявен в миналото остава, коженото крило на блек метъла се издига над I am the Void, придавайки познат, но все пак чужд аспект на характерния звук на EUCHARIST. “

Записан  по различен начин,този буквално масивен нов запис (12 песни за 77 минути!)  представя почти пълно преобразяване на EUCHARIST, но е също толкова завладяващ  и динамичен, колкото и любимите творби от 90-те.

Маркус допълва : „Албумът беше заровен под праха за няколко години – от началото на 2016 г. до декември 2020 г., но в крайна сметка се събрах и изпратих целия албум на Per Gyllenbäck от REGAIN RECORDS в края на 2019 г. Измина една година мълчание и през декември 2020 г. Per се свърза с мен и каза „Нека направим този албум!“. И двамата бяхме готови и този ден реших, че отсега нататък искам да бягам в това състезание сам. Реших, че винаги съм бил основната творческа сила в EUCHARIST заедно с Даниел, така че не виждах никакви проблеми с продължаването на пътя си сам. Даниел също каза, че ако искам, винаги мога да използвам името на групата и сам да пусна албума. Така че просто продължих с това.“

В новия албум към  Джонсън  се присъединява барабанистът на Marduk – Саймън “Bloodhammer” Шилинг, считан за официален член на EUCHARIST.

„Отсега нататък ще правя всичко сам и в собствен стил. Искам да правя музика и да записвам албуми и ще го правя, докато някой има желанието да пуска тези тези неща, защото сега съм под творчески фурор.“

Бездната може да приеме много форми, същото е валидно и за „I am the Void“.

 

Съдържание:

1.Shadows
2.A Vast Land of Eternal Night
3.Goddess of Filth (Tlazolteotl)
4.In the Blaze of the Blood Red Moon
5.Mistress of Nightmares
6.Mistress of Nightmares
7.Nexion
8.Where the Sinister Dwell
9.In the Heart of Infinity
10.Lilith
11.Darkness Divine
12.I Am the Void
13.Shadows

 

 

Премиерният сингъл, „MISTRESS OF NIGHTMARES“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.