THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Morte Incandescente : Vala Comum

Стрийм: Morte Incandescente : Vala Comum

Португалското блек метъл дуо Morte Incandescente разкри предпремиерно предстоящия си пети дългосвирещ албум, „Vala Comum“.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено на 31-ви октомври тази година чрез лейбъла Signal Rex, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – аудиокасета, диск и плоча.
Записите на музиката в албума са осъществени от Morte Incandescente в студиата Rock´n´raw & S.A.T.H.R през изминалата година.
Смесването и мастерирането на музиката е дело на Diogo Santana от Noise Portrait Productions.
Обложката е творба на HERESIE GRAPHICS.

В много отношения Morte Incandescente са „ултимативната първа“ португалска блек метъл група. Бандата се състои от най-старите и най-плодотворни ветерани на Португалия, като и двамата от членовете на дуото едновременно с проекта поддържат и своите дългогодишни и високо ценени основни творчески отрочета: Vulturius с Irae и Nocturnus Horrendus с Corpus Christii, да не говорим и за останалите странични проекти на музикантите , които са буквално десетки…
И докато суровият ъндъграунд блек метъл , който те помогнаха да се разпали в зората на новото хилядолетие, се умножи и деформира навсякъде около тях, от своето формиране през 2001 г. до момента , Morte Incandescente успяха да запазят своето уникално пространство, винаги създавайки творчеството си различно, изпреварвайки всички останлаи, без значение каква форма приема.
Бъдете сигурни обаче, че визията на Vulturius и Nocturnus Horrendus винаги е такава, която взема на преден план древното мислене, оставайки безкомпромисна и напълно немодерна.

Същото може да се каже и за дългоочаквания им пети дългосвирещ албум, „Vala Comum“ (в превод, „масов гроб“), който следва пет години след “ … o Mundo Morreu!“.
Въоръжени с ъднъграунд звуково поле, което усилва присъщата им сила, тук Morte Incandescente изплюват изненадващо закачлив , дори „люлеещ се“, но изцяло потопен в омраза запис от старите времена на блек метъла.
Винтидж единсвтвено в смисъла на това , че идва директно от тези, които са създали тази оригинална „реколта“, „Vala Comum“ автентично се връща към времето, когато плътността и чистотата са били постоянна част от блек метъл „сцената“. От меланхолични пориви до ужасяващи взривове, „Vala Comum“ е албум, който пренася слушателя в миналото – минало, което все още съществува за пуританския слушател.
Албум, който не е предназначен да наруши някакви граници, а да се позове на безкрайната мисъл, че блек метълът все още е чист в най -ясната си форма за неколцина подбрани – за хора, които не просто живеят в миналото, но и вярват в древната същност и се придържат към нея.
Morte Incandescente притжават пълен арсенал!

 

 

 

 

Съдържание:

1.Instalação Humana
2.Anula-te
3.Cerra os Dentes
4.O Véu
5.Interlúdio
6.O Uivo da Noite
7.Nós Somos O Underground
8.As Luzes da Cidade
9.A Seia dos Vermes
10.Planeta Parasita

 

 

Официален стрийм на заглавието в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.