THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нова музика от Pechora, Naska и minus.mensch

Нова музика от Pechora, Naska и minus.mensch

Две руски пост-блек метъл банди, Pechora и Naska, редом с естонците minus.mensch, разкриха за свободно слушане парчетата от предстоящия си сплит албум.
Очаква се заглавието да бъде издадено на 4-ти ноември.
Обложката е творба на Виктор Павлов.

Pechora – „Затмение“:

За песента бандата споделя:
„Затмение“ ни разказва за междинното състояние на ума, което тегли чертата между физически проявения свят и вътрешния.
Чували ли сте за теорията, според която мислите за самоубийство продължават, когато тялото и умът на наблюдателя са изтощени извън границите, а предварителната идея за прекратяване на живота се разпалва и ускорява в геометрична прогресия като неизлечима чума, която бавно принуждава бедното тяло да притисне ножа срещу собствените си гърди и след това в този точен момент на срив, скритият воал, който е стоял между питащия и въпроса, се счупва наполовина, позволявайки по този начин поток от най-деликатните отговори върху изчерпанотп същество, което ги е търсило през целия си живот, но все още не е могло не ги достигне.
Уви, прозрението няма да продължи дълго, тъй като човек се опитва да завладее другото си аз, което е мъртво.
Еуфонията, колкото и сладка да звучи, се превръща в заветно вино, смесено със змийска отрова, което води до забрава, докато той се опитва алчно да погълне всяка капка откровение.“

Naska – Pantheon I :

minus.mensch – Петля :

За парчето бандата разкрива :
„В “Петля” за комплекс от вижданията и чувствата на човек в екзистенциална криза . За емоционалното скоростно влакче, с което някои от нас се налага да се справят всеки ден. За това да се насилваш да се събудиш сутрин и да свършип нещата, които трябва, дори и да се чувстваш сякаш всичко е против теб. Как да намериш своето предназначение и смисъл вскеи ден, докато най-мрачните ти мисли те преследват? „Петля“ е именно диалог със собствените демони, които те питат: „Щом няма смисъл в живота, може би има такъв в смъртта?
Това е нова ера за бандата. Нови членове, повече експериметни и по-мрачен звук, фокусираме се върху качеството и работата върху нов материал.“

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.