THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм : Tardigrada :Vom Bruch bis zur Freiheit

Стрийм : Tardigrada :Vom Bruch bis zur Freiheit

Швейцарската атмосферична блек метъл банда Tardigrada разкри за свободно слушане своя втори дългосвирещ албум.
Студийното заглавие носи името „Vom Bruch bis zur Freiheit“, като се разпространява чрез лейбъла Eisenwald и е налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ винил, както и аудиокасета чрез Eternity Records.

Линк за поръчка: https://ffm.to/vombruchbiszurfreiheit

Швейцарците Tardigrada успяха да се утвърдят като водеща фигура сред представителите на атмосферичната екстремна метъл музика. Във „Vom Bruch bis zur Freiheit“,групата демонстрира силно разбиране за това, което вече е тяхната собствена звукова палитра, като същевременно позволява промени в изпълнението и представянето си , за да обогати допълнително своя звук.
По -специално, вокалите в записа се изпълняват главно от Threnos, чийто по-фокусиран подход към средния диапазон придава на песните определена непосредственост и въздействие. Промяната във вокалното изпълнение идва предимно заради текста на „Vom Bruch bis zur Freiheit“, написан от Threnos на традиционния шведско-германски диалект. Това е малко по-гърлен диапазон от това , което сме чували от бандата до момента, като увеличава звуковото разнообразие, точно както високите, разпръснати по целия запис вокал на Kryptos , представляват вълнуващ контраст и акцент, демонстрирани с голям ефект върху парчето „Verrat“.

В музикално отношениe, Tardigrada демонстрират силно усещане за композиция, позволявайки на мелодиите, носени предимно от плътна стена от извисяващи се китари, да се развият и да обгърнат слушателите в дълбок, непрекъснато течащ поток от широк звук.
Мелодиите на китарата редовно се контрастират и допълват от бас изпълнението, с любезното съдействие на сесийния музикант Т., което наистина обогатява тези песни, като им предоставя допълнителни контрапункти, които се разкриват при многократно слушане.
И накрая, барабанното изпълнение на H. A. T. T. се характеризира с ритмична сдържаност, позволяваща на потапящите мелодии да блестят, като същевременно демонстрира дълбоко чувство за музикалност и акцентиране в целия запис.

„Vom Bruch bis zur Freiheit“ е записан в Iguana Studios , а смесването и мастерирането му са поверени на Christoph Brandes.
Обложката е творба на художника Vincent (IG @ghastly_mcnasty) , който създава и обложката на демото на Tardigrada от 2012-та година, „Widrstand“, като изобразява сривът и разлагането на всичко и евентуалното Освобождение.

 

 

Съдържание:

1. VI (02:17)
2. Verrat (13:16)
3. VII (01:45)
4. Zwang (10:42)
5. VIII (01:27)
6. Trugschluss Vertraue (12.01)
7. IX (00:41)
8. Vom Bruch bis zur Freiheit (16:39)

 

 

Официален стрийм на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.