THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на Negură Bunget

Нов сингъл от предстоящия албум на Negură Bunget

Румънската атмосферична блек метъл банда Negură Bunget разкри трети и последен   сингъл префи издаването на  предстоящия си девети дългосвирещ албум, „Zău“, който се явява и последен от  Трансилванската трилогия .
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 26-ти ноември чрез лейбълите Lupus Lounge и Prophecy Productions в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack, Артбук CD и няколко разновидности плоча.

NEGURĂ BUNGET представят своята спираща дъха лебедова песен „Zău“. Тази завладяваща, дълбока и многослойна финална част на Трансилванската трилогия висеше на косъм. Когато креативната сила и главно действащо лице зад NEGURĂ BUNGET, барабанистът Gabriel „Negru“ Mafa пострада от сърдечен удар през 2017-та година, изглеждаше, че трагичната му смърт ще доведе до замиране на грандиозната му визия за красивата метъл интерпретация на румънските величествени пейзажи, традиции и митове, и ще остане незавършена по подобие на 10-тата симфония на Бетовен.
Въпреки това, ветераните останали с Negru в последното прераждане на NEGURĂ BUNGET не са подготвени да оставят нещата така и да оставят визията на своя приятел да бъде забравена. Оказва се, че все пак Negru успява да запише частите на барабаните за „Zău“ преди да си отиде и бандата вади късмет в това отношение. Всички скици, демота и репетиционни записи, върху които групата работи са събрани и всеки от членовете на бандата запълва празнините по абсолютно същия начин, по който биха го направили, ако Negru все още бе с тях, следвайки оригиналната му идея.

Резултатът от този труд, „Zău“, е зашеметяваща кулминация за музикалната еволюция на NEGURĂ BUNGET и за „Transylvanian trilogy“. В този албум, традициите на блек метъла и мрачния езически метъл са вплетени изцяло с традиционното румънско музикално наследство. Богати текстури и епични кинематографски пасажи проправят път за крехки и спокойни моменти, впоследсвие заменени от яростни огнища.
Точно по подобие на вечно променящата се природа на Банат и Трансилвания, „Zău“ улвавя цветовете на промяната в сезоните по тези земи и придава живот на древните легенди.

Линк за поръчка: https://en.spkr.media/

 

 

Съдържание:
1.Brad
2.Iarba Fiarelor
3.Obrăzar
4.Tinerețe Fără Bătrânețe
5.Toacă Din Cer

 

 

Премиерният сингъл, „Toacă Din Cer“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.