THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: PLEBEIAN GRANDSTAND : Rien ne suffit

Стрийм: PLEBEIAN GRANDSTAND : Rien ne suffit

Излизайки от оживената френска музикална сцена, PLEBEIAN GRANDSTAND превръщат елементи от блек метъл и хардкор в експлозивни късчета изкуство от 2005-та година насам. Днес, Debemur Morti Productions с гордост представя официален стрийм на техния четвърти дългосвирещ албум, „Rien ne suffit“ , който можем да очакваме  на 19-ти ноември.

 

Можете да чуете целият запис  тук:

PLEBEIAN GRANDSTAND коментират присъединяването си към Debemur Morti Productions:

„Когато DMP се свързаха с нас, бяха много въодушевени относно музиката ни. Почувствахме, че това е правилният момент да тръгнем в нова посока, да работим с нови хора, да говорим на различна аудитория и също така, да застанем редом до групи в каталога на DMP като BLUT AUS NORD и ULCERATE , до които се чувстваме креативно близки, макар и различни в музикално отношение. Очакваме стабилно и дългогодишно партньорство с DMP и се надяваме, че тяхната публика ще успее да се свърже с нашата версия за емоционална и нестандартна музика.“

В „Rien ne suffit“, групата създава постоянно напрежение , като размива границите на авантгардния блек метъл, хаотичния хардкор, джаза, корозивния шум, експерименталната електроника и дет индъстриъл метъла в ултра съвременна форма на ‘ пост-метъл’ в най-истинското приложение на термина. Всички тези влияния са слети в десет преплетени композиции:

1. Masse critique
2. À droite du démiurge, à gauche du néant
3. Tropisme
4. Part maudite
5. Angle mort
6. Espoir nuit naufrage
7. Nous en sommes là
8. Rien n’y fait
9. Jouis, camarade
10. Aube

„Rien ne suffit“ е саундтракът към един смутен свят.

Албумът е смесен от Amaury Sauvé в The Apiary Studio и мастериран от Thibault Chaumont от Deviant Lab. Olivier Lolmède е отговорен за обложката , а Florks за промоционалните снимки на бандата.

PLEBEIAN GRANDSTAND са Adrien Broué, Simon Chaubard, Ivo Kaltchev (Иво Калчев), Olivier Lolmède и Amaury Sauvé.

„Rien ne suffit“ трябва да се тълкува като парченце звуково кино. Текстовете, музиката и визуалните образи образуват съгласувана единица и са подредени като сценарий:

„Обикновено групата издава албум, когато има произволна колекция от песни, която е достатъчно дълга. Чувствахме, че това не е оптимален начин да разкажем история и да предадем емоции. Така че решихме да направим запис с методологията, използвана за създаването на филми. Първо написахме сценария, който беше въплътен както от текстовете, така и от точен списък с ключови думи, отнасящи се до емоции, събития и атмосфера. След това разделихме този списък на десет глави и знаехме точно какво трябва да направи всяка една от тях. И накрая, последното нещо, което направихме, беше да напишем действителната музика за всяка глава. Други прилики с кинопроизводството включват използването на мелодична „тема“ за албума, която може да се чуе в първата, централната и последната глава, или вземане на семпли от някои части, за да се използват в други песни с различен цвят. По този начин искахме да създадем съгласувано парче, което е предназначено за слушане с голям фокус и от началото до края … точно като филм, където изображението няма да бъде на екран, а в главата ви.“

„Rien ne suffit“ ще бъде официално издаден на CD, плоча и в дигитален формат  на 19-ти ноември .

Създадена в Тулуза, Франция през 2005-та година, PLEBEIAN GRANDSTAND създават дисонантен и емоционален екстремен метал.
Най -новите албуми на групата „Lowgazers“ (2014) и „False Highs, True Lows“ (2016) получиха значителни похвали както от ъндърграунд, така и от мейнстрийм медиите, подчертавайки смазващия им и изключително иновативен стил. Награден за безкомпромисната им отдаденост за преминаване на музикалните граници, художникът/куратор Джеймс Кент (PERTUBATOR) покани PLEBEIAN GRANDSTAND да се изявят на фестивала Roadburn 2020. Към днешна дата групата е свирила на над 200 концерта и фестивали в САЩ, Русия, Индия, Великобритания, Германия, Белгия, Швейцария, Източна Европа и Франция, включително Hellfest.

 

„Rien ne suffit“ ще бъде официално издаден на диск, плоча и дигитален формат на 19-ти ноември чрез лейбъла Debemur Morti Productions.
Поръчки могат да бъдат направени на следните линкове:
http://bit.ly/plebeiangrandstandEU (EU)
http://bit.ly/plebeiangrandstandUS (US)
http://bit.ly/riennesuffit (Bandcamp)

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.