THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Ereb Altor представят сингъла „Fenris“

Ereb Altor представят сингъла „Fenris“

Шведските блек метъл езичници  Ereb Altor разкриха втори сингъл от предстоящия си девети дългосвирещ албум, „Vargtimman“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 14-ти януари 2022-ра година чрез лейбъла Hammerheart Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – плоча и диск в лимитиран тираж.

Ereb Altor винаги обещават едно и също нещо с всяко издание: епичен, смесен с фолклор метъл, вдъхновен от скандинавските легенди. „Vargtimman“ отново разтърсва с истинска и искрена езическа тема в своите текстове и обложка.
Всяка песен доставя величествени рифове и някои от най-добрите вокални изпълнения на групата. Остри хеви метъл рифове, скандинавски мелодии, закачливи припеви и ударни барабанни изблици задават тона за останалата част от албума.

Въпреки че запазва норвежките митологични теми в текстовете си, това е може би най-емоционалната колекция от песни, която Ereb Altor са издавали до момента. Освен добре изпятите текстове, както с по-груб глас с блек метъл влияния, така и с невероятно епично чисто пеене, епични рифове звънят през целия албум, за да му придадат титанично усещане.

Стилът на писане на песни на бандата е най-голямата им сила, те пишат убийствени песни, запомнящи се песни. Това е най-добре композираният и следователно зрял албум на Ereb Altor в тяхната вече впечатляваща кариера, благодарение на добавените клавири, добрата смесица от епични и по-традиционни рифове и вокалите, които са може би най-доброто, влагано досега в албум на Ereb Altor.

“Vargtimman” е силно подходящ за фенове на епичните години на Bathory, Grand Magus, Primordial, Enslaved и Wardruna!

 

 

 

 

Съдържание:

1.I Have the Sky
2.Vargtimman
3.Fenris
4.Rise of the Destroyer
5.Alvablot
6.Den dighra döden
7.Ner i mörkret
8.Heimdals Horn

 

 

Премиерният сингъл, „Fenris“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.