THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Doodswens представят сингъла „Het Zwartewaterland“

Doodswens представят сингъла „Het Zwartewaterland“

Нидерландското блек метъл дуо Doodswens разкри втори сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, озаглавен „Lichtvrees“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 3-ти декември тази година чрез лейбъла Svart Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – плоча и диск.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3kf4z9Z

Блек метълът, свирен от Doodswens, представлява мрачна, изкривена вълна на отрицателна енергия според принципите, зададени от скандинавските създатели на жанра, но със своето ново органично отражение на тъмнината. С името си, преведено като „Желание за смърт“, Doodswens вдъхват нов живот на праха от миналото, вдъхновени от суровостта на 90 -те и улавяйки черните сърца на нова тълпа от поклонници, докато разпалват мрака.
Основана в Айндховен през 2017 г. от Fraukje van Burg (вокал и китари) и Inge van der Zon (барабани), Doodswens първоначално избухва в ъндърграунд сцената през 2019-та г. с дебютното си едноименно демо.
С дебютния си дългосвирещ албум „Lichtvrees“, Doodswens отваря бездънната яма на човешкото състояние, като дава глас на най-мрачните ни емоции чрез олдскуул блек метъл, излязъл като от току-що изкопан гроб. Гордо изразявайки чувствата на вътрешна негативност и депресия, Doodswens изцяло изпълняват обещанието за своите подземни корени и кристализират собствената си атмосферична звукова война в „Lichtvrees“, превръщайки го в завладяващо начало.

Със смъртоносно убеждение и силна страст дуото вдъхва живот на музиката си на сцената, като взема участие в събития като Roadburn Festival и много уважавани нощни събития, като техния култов статус им помага да бъдат избрани за място на предстоящото турне на Marduk в Европа.
Ако харесвате своя блек метъл поднесен особено студен, но с широкоспектърна атмосфера, тогава Doodswens може да бъде вашият нов безлунен катарзис.
„Lichtvrees“ е високо концептуална работа, която се занимава с живота и смъртта, достига до просветление и изпълнява символичното „желание за смърт“, което Doodswens представлява. Хвърлете сянката си в нечестивата светлина на „Lichtvrees“ и открийте изгряваща нова звезда в космоса на блек метъла.

 

Съдържание:
1.In Mijn Bloed
2.Onplaatsbaren
3.Zwarte Staar
4.Eindzicht
5.IJsheiligen
6.Het Zwartewaterland
7.Lichtvrees
8.Lichtvrees II

 

Премиерният сингъл, „Het Zwartewaterland“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.