THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ABYSMAL DAWN представят сингъла „A Nightmare Slain“

ABYSMAL DAWN представят сингъла „A Nightmare Slain“

Американските дет метъл титани ABYSMAL DAWN обявиха издаването на новия си EP запис, ‘Nightmare Frontier’.
Очаква се заглавието да бъде издадено на 4-ти февруари 2022-ра година чрез лейбъла Season of Mist.
Заедно с новината, бандата поднася и първи сингъл от записа, а именно парчето „A Nightmare Slain“, с официално видео от Guilherme Henriques!

Фронтменът на ABYSMAL DAWN Charles Elliott коментира:

„Музиката за това парче беше записана за ‘Phylogenesis,’ но остана извън него поради една или друга причина. Още тогава смятахме,че е страхотна песен, но според нас просто не се вписваше съвсем там. Песента показва малко по-прогресивната и мелодична страна на бандата, която може би ще излезе още по-наяве в бъдеще.Текстовете бяха написани по време на пандемията и са вдъхновени от видео играта ‘Bloodborne’. Към момента имаме доста парчета, изпълнени с коментари върху социални въпроси и интроспективни текстове. Когато дойде време да напиша този, просто не си се представях да се фокусирам повече върху мизерията и проблемите на ежедневието, с което така или иначе всички се сблъскваме. На кой му е притрябвала нова песен за ‘COVID’ или за политика точно в този момент? Надявам се всички да сме на една вълна и съгласни с откритието ми по време на близо едногодишното блокиране у дома. ‘Bloodborne’ е една от най-великите видео игри , правена някога. ‘Animal Crossing’ и ‘Mario Party’ феновете трябва на всяка цена да я погледнат, заедно с останалите ‘soulsborne’ за премахване на стреса… Надяваме се да се насладите на песента ни, вдъхновена от една от най-метълските игри, правена някога. „

Предварителните поръчки на заглавието ще стартират съвсем скоро, като дотогава записът и сингълът могат да бъдат запазени във всички стрийминг платформи: https://orcd.co/abysmalnightmare .

Записите на музиката в миниалбума са осъществени в Tastemaker Audio, с изключение на барабаните, които са записани в Trench Studios.
Цялата продукция на заглавието, смесването и мастерирането му, са дело на Charles Elliott от Tastemaker Audio, като допълнителна работа върху барабаните е осъществена от John Haddad от Trench Studios.
Обложката за ‘Nightmare Frontier’ е творба на Par Olofson.

 

Съдържание:
1. A Nightmare Slain (4:43)
2. Blacken The Sky (4:15)
3. Behind Space (3:37)
4. Bewitched (6:43)

 

Състав:
Charles Elliott: китари, вокали
Eliseo Garcia: бас , допълнителни вокали
James Coppolino: барабани
Vito Petroni: китари

Гост-изпълнения:
Оркестрален аранжимент на „Behind Space“ от Craig Peters (Destroying the Devoid, Deeds of Flesh)

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.