THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл и видео от предстоящия албум на SYLVAINE

Премиерен сингъл и видео от предстоящия албум на SYLVAINE

Скандинавската мултиинструменталистка SYLVAINE разкри премиерният сингъл ‘Nowhere, Still Somewhere’, част от четвъртия дългосвирещ албум на изпълнителката, ‘Nova’. Студийното заглавие ще бъде издадено  на 4-ти март 2022-ра година чрез лейбъла Season of Mist.

Можете да чуете сингъла ‘Nowhere, Still Somewhere’ тук, придружен от официално видео:

SYLVAINE коментира песента и видеото : „Nowhere, Still Somewhere“ беше една от последните песни, коит написах за „Nova“ и представя усещането за това да изгубиш контрол, да бъдеш неспособен да се държиш, да се движиш напред, независимо от това колко много усилия са вложени в това. Бъдейки много лична песен и като цяло, много личен албум, знаех още от самото начало, че видеото към това парче ще бъде интимно.Още в момента, в който срещнах Linnea Syversen знаех, че това е перфектният човек за подобно начинание. Встрани от подкрепата на Grayscale, който засне с дрон прекрасни кадри за нас, и Hogan Mclaughlin, който ни зае от прекрасните си облекла, видеото е създадено основно от Linnea и мен, позволявайки ни да се впуснем в креативното балонче и да прекараме часове наред в заснемане на сцени, които да представят целия емоционален заряд на „Nowhere, Still Somewhere“ .Видеото е крехко и мощно едновременно, абстрактно и при все това успява да пресъздаде дуалността, която винаги е налице в моята музика. „

Режисьорът на видеото, Linnea , добавя : „Да работя с Kathrine Shepard/Sylvaine беше много вдъхновяващо и зареждащо. „Nowhere, Still Somewhere“ е сърцераздирателно и в същото време силно парче, и различни визии постоянно изникваха в ума ми докато слушах песента за пръв път. Имахме някои наистина предизвикателни дни на снимачната площадка, някои от които бяха наистина студени, но Kathrine бе много отдадена и издръжлива. След тази колаборация останах с много хубави спомени и се вълнувам наистина много.“

В записите на албума участват Sylvaine (вокали, китари,бас, синтезатори и аранжименти)  и
Dorian Mansiaux, който изпълнява барабаните.
Освен двамата музиканти , в заглавието можем да чуем и Lambert Segura (SAOR), който допринася с цигулка,  и Patrick Urban и неговото чело, в песента „Everything Must Come To An End“.
Записите на албума са осъществени в Drudenhaus Studio, като продуцент и звуков инженер на албума е Benoît Roux , който е отговорен и за смесването на музиката.
Мастерирането е дело на Karl Daniel Lidén от Karl Daniel Lidén Productions.
Обложката е творба на Andy Julia, като дигиталната илюстрация е създадена от Daria Endrese.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3ICynYg

 

 

Съдържание:
1. Nova (04:36)
2. Mono No Aware (09:42)
3. Nowhere, Still Somewhere (04:34)
4. Fortapt (11:55)
5. I Close My Eyes So I Can See (05:16)
6. Everything Must Come To An End (07:47)

Бонус:
7. Dissolution (05:58)

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.