THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

IMPERIAL TRIUMPHANT и Nero Di Marte с общ концерт в Live & Loud

IMPERIAL TRIUMPHANT и Nero Di Marte  с общ концерт в Live & Loud

Две от най-видните имена сред по-експерименталната и авангардна тежка музика – IMPERIAL TRIUMPHANT (САЩ) и Nero Di Marte (Италия) организират общ концерт в столичния клуб Live & Loud на 10-ти юни тази година.

IMPERIAL TRIUMPHANT е банда, създадена през 2005 г. в Ню Йорк. Още от самото си създаване до момента бандата преплита различни стилистични похвати, експериментирайки с елементи от джаз, блек метъл, дет метъл и неокласика, представяйки авангардна постановка чрез всяка своя проява, както по време на студийните записи, така и на живо. С вече четири издадени дългосвирещи албума до момента, бандата не престава да впечатлява със своите умения за писане на музика отвъд границите на който и да е жанр, и при все това – съдържаща в себе си по малко от всеки един от тях.
През 2019-та година бандата предприе и първото си европейско турне , в това число и шоу на небезизвестния Roadburn Festival. Малко по-късно, през есента на същата година, бандата се включва и като хедлайнер в „Cult Never Dies Stage“ на Damnation Festival в Лийдс, Обединеното кралство.
Всеки, който е слушал бандата на живо или е гледал техни концертни изпълнения някъде  (IMPERIAL TRIUMPHANT съвсем наскоро издадоха лайв албум с изпълнение на парчета от последния си дългосвирещ албум „Alphaville“ и култовият „Vile Luxury“, носещ заглавието „An Evening with Imperial Triumphant“, където можете да добиете представа за това какво би могло да ви очаква по време на концерта в София), знае за способността на бандата да изкривява перцепцията за реалност и да създава своя паралелна аудио-визуална вселена, изтъкана от различни мелодии и емоционални взривове.

 

 

 

 

NERO DI MARTE са експериментална пост-метъл банда от Болоня, Италия. От 2012 г. групата е посветена на създаването на експериментална, но тежка музика, повлияна от прог, дет метъла, психеделията и съвременната класическа музика. Смесването на тези различни влияния създава пространство, в което дисонанс, мелодия, клаустрофобия и приказна атмосфера стават инстинктивно съпоставени.
След сформирането си през 2012 г. и малко след издаването на едноименния си дебютен албум 2013, NERO DI MARTE са поканени от Luc Lemay от GORGUTS да обиколят Северна Америка с легендарната дет метъл банда. След успеха на турнето, групата влиза в студиото през 2014 г., за да запише втория си албум “Derivae”, издаден по-късно същата година.
И двата албума получават признание от критиката и групата посвещава следващите години от музикалната си каериера на изпълнения на живо, като кулминацията е европейско турне с GORGUTS и PSYCROPTIC през 2016 г. и изпълнения по време на фестивали като Royal Metal Fest (DK), Stonehenge Fest (NL), Metalorgie Fest (FR), Krakatoa Fest (IT) и Solo Macello Fest (IT).
След напускането на барабаниста Marco Bolognini в края на 2016 г., групата наема Giulio Galati (HIDEOUS DIVINITY) в началото на 2017 г. за да продължи да композира третия си албум. След 5 дълги години работа и трансформации, най-накрая завършват писането и записа на албума „Immoto“, отново в Studio73 (IT) с помощта на звукорежисьора Riccardo Pasini , като паралелно с това бандата подписва и договор с лейбъла Season of Mist.
Феновете на Ulcerate, Gojira, Neurosis, Oranssi Pazuzu и други сходни имена, следва да обърнат специално внимание на бандата, ако не са вече запознати с творчеството ѝ , NERO DI MARTE определено биха се оказали приятна изненада.

Концертът на двете групи ще се състои на 10-ти юни в клуб Live & Loud (ул. Позитано №8) с начален час 21:00 ч.
Билетите са в продажба в мрежата на eTicketsMall на цена 29 лв. (https://bityl.co/ARp9)
В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително от организаторите.

 

Събитието във FACEBOOK: https://fbook.cc/3ls9

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.