THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

PATRISTIC : „Apologetica“

PATRISTIC : „Apologetica“
BG1 от 2

Новоизгряващите италиански неконформисти PATRISTIC – провокативен съюз на членове от Bedsore и Hideous Divinity , ще представят скоро своя дебютен EP запис, „Apologetica“.
Потопен в изкусен дисонанс в цялата си продължителност, „Apologetica“ предизвиква спираловидна лудост от кошмарна дет метъл комплексност, която на моменти разкрива слоеве от различни други музикални влияния по възможно най-откровения и най-суров възможен начин.

Макар и да е кратък запис от около двадесет минути, състоящ се само от три парчета, „Apologetica“ представя огромна мощ откъм ниво на продукция, атмосфера и преливащи една в друга звукови вълни, изтъкани от агресия, дисонантност и откровени изблици на отчаяние, допълнени от проникновени сурови мелодии.
Одухотворена музика, която за късото си времетраене те пренася в своето измерение от дет метъл вихрушка, нямаща намерение да те остави да дишаш спокойно до самия ѝ край.

Точно както е показано и на обложката от Misanthropic Art, целият „Apologetica“ предразполага към извисяване с цялата си ярост и мощ над грозотата и „червеите“, пълзящи из  вътрешния и външния свят.
Духовно изживяване, представено по майсторски начин с режещи китарни рифове, яростни вокали, предизвикващи кошмари дисонанси, в симбиоза с тлееща ритуалистична атмосфера.

PATRISTIC представят дебюта си безкомпромисно, яростно, всепоглъщащо, предлагайки ни двадесет минути звукови халюцинации под формата на  пречистващ ритуал, който не е възможно да остави безразличен феновете на тежката музика, особено почитателите на блек и дет метъл жанровете.
Невероятно е колко много интересни елементи и изненадващи пасажи могат да бъдат открити в „Apologetica“… ще останете впечатлени.

 

 

Оценка: 9/10  ????????????????????????????????????

Любимо парче: „Praescriptio II“

 

Можете да чуете първия сингъл от записа тук:

 

 


PATRISTIC : „Apologetica“ (EP)
Лейбъл: Pulverised Records
Дата на издаване: 6.5. 2022
Дистрибутори: PHD + Soulfood

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.