THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Umbra Conscientia : „Nigredine Mundi“

Umbra Conscientia : „Nigredine Mundi“
BG1 от 2

Интернационалната блек метъл банда Umbra Conscientia е сред уникалните имена в блек метъл сцената и нищо чудно, че намира своето място в лейбъла Terratur Possessions още от самото си създаване.
През 2019-та година бандата с членове от Коста Рика и Германия се появи абсолютно от нищото, отвявайки всички фенове на тежката музика с психеделичния си и неспокоен, покъртителен дебют ‘Yellowing of the Lunar Consciousness’. Нещо съвсем неизбежно – вокалите в музиката на Umbra Conscientia са токова обсебващи, че би било невъзможно да не те побият тръпки поне веднъж, а това комбинирано с хаотичния инструментал и психеделична атмосфера бе способно да те докара до делириум.

Същото може да се очаква и от „Nigredine Mundi“ – вторият дългосвирещ албум на групата.
С разликата, че тук сякаш цялата мощ на бандата е утроена и продукцията е още по-изчистена и ясно представена- отново присъства същата агресия в сърцето на албума, като дозата студени и режещи рифове покорява изцяло, излизайки на по-преден план.

Обсебващите вокали прогресивно натежават и те поглъщат с всяко изминало парче , като отново предизвикват халюценогенни преживявания, стискат те за гърлото и не те оставят да дишаш в конкретни моменти.

В малко по-бавно темпо, ала все така жестоко и безкопромисно звучащ, „Nigredine Mundi“ ни представя пет мрачни химна, изпълнени с нихилистична атмосфера и злоба , блещукащи през призмата на отлично изсвирен и продуциран блек метъл, който е готов да обгърне изцяло мислите ти и да ги изпрати в някои необследвани територии.

Обложката, създадена от художника Dávid Glomba идеално представя атмосферата на албума чрез изображението на Горящия, застанал с кървящото си огнено сърце над поваленият, пронизан  от змиите нещастник. Апокалиптична картина, улавяща упадъка на покварените, мрака и жертвата в името на по-високите ценности.
Препратка към сърцето на албума и неговото послание, че човечеството все повече и повече губи смисъла на своята битка и всъщност както сочи заглавието на песента „Mundo Vult Mori“, „светът иска да умре“, покварен от своите кошмарни постъпки.

 

Трансцедентален до самото си ядро, „Nigredine Mundi“ представя мрака на света чрез тежки и масивни рифове, яростни и прочувствени вокали и нихилистични текстове, като сувкупността от всичко това ни дава възможност да съпреживеем истински и всепоглъщащ блек метъл ритуал, издигащ се над посредственото с мощната си струя Луцеферианско просветление и обсесивна тъмнина.

 

 

 

Любимо парче: „Resonatia Diaboli“

 

Към момента налична за свободно слушане е първата песен от албума, „Constant Self Sacrifice in Devotion to Darkness“, чуйте я тук:

 

Албумът ще бъде издаден през май чрез лейбъла  Terratur Possessions .

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.