BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

In Twilight’s Embrace : „Lifeblood“

In Twilight’s Embrace : „Lifeblood“
BG1 от 2

In Twilight’s Embrace е завладяваща  полска блек метъл банда от Познан , чийто звук още от дебютните им прояви пробужда със сигурност най-различни емоции със своята умела композиция и сурова, но в същото време изпипана до съвършенство продукция.

В своите албуми бандата залага до голяма степен на философските въпроси за делюзиите, съмненията, за мрака и за трудностите, пред които е изправен човешкия индивид, за смъртта и всичко останало в онези притъмнени непрогледни кътчета на съзнанието, като музикантите преплитат всичко това през призмата на блек метъл и пробождащи със замисъла си текстове – някои на родния им полски език , други на английски.

In Twilight’s Embrace е един от гордите представители на полската блек метъл сцена, следвайки стриктно традициите на локалния ъндръграунд, нареждайки се  смело до имена като Mgla, Blaze of Perdition, Manbryne, Kriegsmaschine и др. Музиката им се вписва идеално във вихрушката от емоции, суровост и епичност, която се обрисува в Полша през последните години и покорява безкомпромисно верните фенове на жанра в цял свят.

„Lifeblood“ е категорично доказателство на горното твърдение.
В малко над четиридесет и седем минути, музикантите ни превеждат през различни атмосфери и настроения, залагайки както на суровото блек метъл звучене , така и на мелодичните структури.
В тяхно допълнение, ритуалистични пасажи и 80-тарски старошколски полъх, наподобяващ до голяма степен първата вълна блек с доста рок елементи, придават усещане за реене из пространството и ни оставят безтегловни в отделни сегменти от албума.
Ефирни атмосфери се преплитат със сурови тежки вокали, изпълнени емоциално, с огромен заряд злоба и категорична ярост, готови сякаш да откъснат сънната артерия на слушателя със зъби, като паралелно с тях можем да чуем реч, хорови напеви и други ефектни изпълнения, които допълнително придават неземен заряд на записа.

Съвсем неортодоксално преживяване, албумът звучи осебващо и грабва със своята богохулна природа, предлагайки ни възможността да се насладим на първичен блек метъл звук, комбиниран с рок и хеви метъл влияния, представени с вкус и богато въображение, в същото време давайки глас на дълбокомислени послания.
Смятам, че това е една от най-разнообразните и в същото време, директни и обхващащи вниманието творби на групата до момента.

Развивайки темата за природата на страданието и отхвърлянето на вярата, In Twilight’s Embrace ни предлагат яростен блек метъл опус, комбиниращ различни тежки и по-ефирни влияния , включително и красиви студени  китари, прехвърлящи ни в друго измерение.
Албум, който безкомпромисно представя силни умения за писане на музика, дълбочина и болезнено откровена атмосфера.

 

Оценка: 9.5/10
Любими парчета: „So Bleeds the Night“ , „Sedation to Sedition“.

 

Целият албум може да бъде чут  по-късно  днес във всички стрийминг платформи, като можете да последвате официалната премиера на албума този следобяд:

 

Поръчки на дискове могат да бъдат направени тук: https://malignantvoiceswebshop.bigcartel.com, като плочите ще бъдат издадени по-късно тази или в началото на следващата година чрез лейбъла Terratur Possessions.

 

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/intwilightsembrace
https://intwilightsembrace.bandcamp.com
https://malignantvoiceswebshop.bigcartel.com
https://terraturpossessions.com

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments