THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

In Twilight’s Embrace : „Lifeblood“

In Twilight’s Embrace : „Lifeblood“
BG1 от 2

In Twilight’s Embrace е завладяваща  полска блек метъл банда от Познан , чийто звук още от дебютните им прояви пробужда със сигурност най-различни емоции със своята умела композиция и сурова, но в същото време изпипана до съвършенство продукция.

В своите албуми бандата залага до голяма степен на философските въпроси за делюзиите, съмненията, за мрака и за трудностите, пред които е изправен човешкия индивид, за смъртта и всичко останало в онези притъмнени непрогледни кътчета на съзнанието, като музикантите преплитат всичко това през призмата на блек метъл и пробождащи със замисъла си текстове – някои на родния им полски език , други на английски.

In Twilight’s Embrace е един от гордите представители на полската блек метъл сцена, следвайки стриктно традициите на локалния ъндръграунд, нареждайки се  смело до имена като Mgla, Blaze of Perdition, Manbryne, Kriegsmaschine и др. Музиката им се вписва идеално във вихрушката от емоции, суровост и епичност, която се обрисува в Полша през последните години и покорява безкомпромисно верните фенове на жанра в цял свят.

„Lifeblood“ е категорично доказателство на горното твърдение.
В малко над четиридесет и седем минути, музикантите ни превеждат през различни атмосфери и настроения, залагайки както на суровото блек метъл звучене , така и на мелодичните структури.
В тяхно допълнение, ритуалистични пасажи и 80-тарски старошколски полъх, наподобяващ до голяма степен първата вълна блек с доста рок елементи, придават усещане за реене из пространството и ни оставят безтегловни в отделни сегменти от албума.
Ефирни атмосфери се преплитат със сурови тежки вокали, изпълнени емоциално, с огромен заряд злоба и категорична ярост, готови сякаш да откъснат сънната артерия на слушателя със зъби, като паралелно с тях можем да чуем реч, хорови напеви и други ефектни изпълнения, които допълнително придават неземен заряд на записа.

Съвсем неортодоксално преживяване, албумът звучи осебващо и грабва със своята богохулна природа, предлагайки ни възможността да се насладим на първичен блек метъл звук, комбиниран с рок и хеви метъл влияния, представени с вкус и богато въображение, в същото време давайки глас на дълбокомислени послания.
Смятам, че това е една от най-разнообразните и в същото време, директни и обхващащи вниманието творби на групата до момента.

Развивайки темата за природата на страданието и отхвърлянето на вярата, In Twilight’s Embrace ни предлагат яростен блек метъл опус, комбиниращ различни тежки и по-ефирни влияния , включително и красиви студени  китари, прехвърлящи ни в друго измерение.
Албум, който безкомпромисно представя силни умения за писане на музика, дълбочина и болезнено откровена атмосфера.

 

Оценка: 9.5/10
Любими парчета: „So Bleeds the Night“ , „Sedation to Sedition“.

 

Целият албум може да бъде чут  по-късно  днес във всички стрийминг платформи, като можете да последвате официалната премиера на албума този следобяд:

 

Поръчки на дискове могат да бъдат направени тук: https://malignantvoiceswebshop.bigcartel.com, като плочите ще бъдат издадени по-късно тази или в началото на следващата година чрез лейбъла Terratur Possessions.

 

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/intwilightsembrace
https://intwilightsembrace.bandcamp.com
https://malignantvoiceswebshop.bigcartel.com
https://terraturpossessions.com

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.