THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: ZWART : HEEM

Стрийм: ZWART : HEEM

Новосъздаденият нидерландски мрачен колектив ZWART издаде своя  дебютен дългосвирещ албум, „HEEM“.
Албумът е записан и смесен частично в Double Noise Studio.
Смесването е завършено в The Tempter Audio и T.T. / Hell Lab Studios.
Мастерирането на версията за винил е извършено от T.T. / Hell Lab Studios, а за дигиталната версия в Devo, Endarker Studio.

Използвайки елементи от блек метъл, дуум метъл и атмосферичен метъл, ZWART рисуват сиви и мрачни картини , вдъхновени от света около самите тях.

За албума бандата споделя:
„HEEM е стара нидерландска дума, означаваща „дом“. HEEM е твоят духовен дом. Земята, която държи здраво корените ти. Дебютният абум на ZWART е именно музикалното отражение на HEEM.
Музиката и текстовете отразяват желанието за завръщане към далечните времена, за свързване с корените на земята и поклон пред мъдростта на онези, които са вървяли по нея преди нас.
Почти всички тесктове са на нидерландски език, тъй като експресията на родния ни език е най-подходяща за тази ода към региона. Това са химни за надгробните могили на предците ни, за светилищата на старите богове.
Това са песни към безплодната пустош и движещите се пясъци около нас, към буйните гори и ниви, които са нашия дом. Тъй като вярваме, че мъртвите остават част от нашия HEEM, отдаваме почит на нашите загинали братя и сестри, изгубени близки и членове на семейството, които вече не са сред нас. Това преплитане на регионална история, поклонение на предците, почит към природата, която ни заобикаля и поставянето на нашите мъртви в нея, прави концепцията за HEEM дълбоко лична, духовна и мощна.“

ZWART е част от тилбургския колектив ‘Kwaadeind’ – група от банди и артисти, които споделят еднаква визия за изкуството, мрака и тяхното място в живота. Членовете на ZWART са активни и в други групи от кръга на ‘Kwaadeind’ и бяха активни под псевдонима Abysmal Darkening (Total Rust Music / Forneus Records).

Албумът се разпространява чрез лейбъла Void Wanderer Productions, като е наличен в  дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.

Линк за поръчка: https://zwartmetaal.bandcamp.com

 

 

 

Съдържание:
1.Woens Heil
2.Of Gods, Man and the Spirits of the Dead
3.Van Vaders Vaderen
4.Uit de Ziel
5.Ravenkloof
6.Heem

 

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

ZWART са :
K. Zwart : водещи китари, вокали
F. Zwart : бас
S. Zwart : китари, клавири
L. Zwart : барабани, продуциране

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.