THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

THE LOVECRAFT SEXTET се присъедини към лейбъла Debemur Morti Productions

THE LOVECRAFT SEXTET се присъедини към лейбъла Debemur Morti Productions

Известен с вариращите си и предизвикващи стиловите рамки проекти и банди, артистът и мултиинструменталист Jason Köhnen създаде уникална форма на дарк джаз със  своето ново отроче THE LOVECRAFT SEXTET през 2020-та година.
Първият албум на бандата, „In Memoriam“, бе издаден от Denovali Records през 2021-ва година.
С еволюцията и желанието за експерименти като част от самата им същност, предстоящите заглавия, както може да се очаква, не са лимитирани към конкретен жанр, стил или форма на изкуство.
С това казано, Debemur Morti Productions с гордост съобщават за подписването на договор с THE LOVECRAFT SEXTET във връзка с издаването на най-мрачните и зловещи предложения на проекта.

Jason коментира:

„Артистично и в креативен аспект смятам, че DMP е един от най-интересните лейбъли наоколо. Попаднах на Debemur Morti Productions за първи път покрай издаването на албума „Melinöe“ на AKHLYS – определено мой личен фаворит сред блек метъл изданията за всички времена. Албумът провокира интереса ми несъмнено, усещайки великия звук и енергията, композицията, концепцията и дори самата обложка…. Затова и бях сигурен, че лейбълът може да предложи още много. Естетиката е онова, което кара DMP да се отличи от останалите. Има огромна доза индивидуалност, свързана с този лейбъл. Вижда се ясно и точно това привлича истинските любители на музиката. MÜTTERLEIN, BLUT AUS NORD или CAILLEACH CALLING – тези артисти са уникални до един, но въпреки това общата естетика на лейбъла ги кара да изглеждат като едно цяло и можем да ги видим завършени в самия лейбъл.“

Първата колаборация между THE LOVECRAFT SEXTET и Debemur Morti Productions ще се появи под формата на нов албум през есента на 2022-ра година.Самостоятелно описан като „Doomjazz Blackmass“, вдъхновен от псалм 51 и акта за покаяние, „Miserere“ ще проследи обследването на най-мрачните региони на дарк джаза, през които ще пропътува Jason.

„Както някои от вас знаят, аз експериментирам с ‘дарк джаз’ стила откакто измислих името му през 1998-ма . Малко по-късно, през 2001-ва , стартирах THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE. Има много възможности като стил и ми харесва как група като WHITE WARD също го включва толкова добре в музиката си. Дарк джазът е много креативен жанр и предоставя много възможности за кросоувър в своята музикална палитра. За албума „Miserere“ исках да отида много дълбоко в мрака, който дарк джазът може да предложи. Чисто да се потопя в скръб и покаяние и да изсмуча колкото мога повече отчаяние. Има достатъчно нещастия в космоса, с които да се храним. Целта ми беше да създам този ‘Doomjazz Blackmass’, където да въведа слушателя в някаква абстрактна музикална форма на покаяние. Чисто и безмилостно отчаяние!“

Допълнителна информация за „Miserere“ ще бъде съобщена скоро.

 

 

THE LOVECRAFT SEXTET е един от многото проекти на мултиинструменталиста Jason Köhnen, високо ценен покрай популярните си BONG-RA или THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE и THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION.

Köhnen заявява терминът „дарк джаз“ през 1999-ма , когато измисля песен с името ‘Darkjazz’ за своето EP „Darkbreaks“ (2001). От този момент музикантът тръгва на дълго музикално пътешествие към мрачни експерименти с палитрата на джаз звука в комбинация с множество други жанрове.

THE LOVECRAFT SEXTET е основан, след като се появява известна празнота след края на другите му дарк джаз канали, първо TKDE и TMFDJC, а след това и краткотрайният проект THE THING WITH FIVE EYES, който вкусва първия флирт на Köhnen с арабски гами и инструменти, прогресивно трансформиращи се в неговия проект MANSUR заедно с бившия член на PHURPA Дмитрий Ел Демердаши и вокалистката на авангардния метъл проект THY CATAFALQUE Мартина Хорват.

Подходът на Köhnen, що се отнася до писането на песни за THE LOVECRAFT SEXTET , е да отвори спектъра на дарк джаза към всичките му невероятни и мистериозни нюанси, виждайки всяко издание като сценарий и саундтрак към различен филм, задавайки различно темпо и атмосфера и играейки с неортодоксални кулминации и атмосфери.
Проектът е домакин на списък от посветени гост-музиканти, като всички те участват като водещи актьори в заплануваната продукция от Köhnen , всички играят решаваща роля в саундтраците на тези несъществуващи филми.

Освен концептуалните аудио издания, THE LOVECRAFT SEXTET също се ориентира в мултидисциплинарните изкуства. Изданието „In Memoriam“ беше първото от поредица от разкази и аудиокниги, комбинирани с албум. Бъдещите издания  е планирано да покажат още художествени дисциплини като комбинация, които да заинтригуват запалените фенове.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.